Magazin
141 ogledov

Moški sanjajo o svinganju, ženske o nežnem seksu

seks Shutterstock
Medtem ko moški sanjajo o raziskovanju spolnosti, so ženske spolne fantazije bolj romantične narave.

Nedavna študija španske univerze Granada, ki so jo opravili na 2.500 ljudeh, ki so bili v zvezi najmanj pol leta, je pokazala, da se tako moški kot ženske radi predajajo spolnim fantazijam, le da moški to počnejo pogosteje. Oba spola pa se v svojih spolnih fantazijah ne predajata strastem z zvezdniki ali drugimi osebami, temveč s svojim partnerjem. Medtem ko imajo ženske pogosteje prijetne, romantične fantazije, je pri več moških poudarek na raziskovanju posteljnih aktivnosti, kakršna je na primer skupinski seks ali svinganje, navaja spletna stran shine.yahoo.

Spolna terapevtka Amy Levine ob tem poudarja, da so spolne fantazije popolnoma naravne in zdrave ter da lahko pripomorejo k boljšemu spolnemu življenju. "Popolnoma naravno je imeti spolne fantazije, ne glede na to, ali ste sami ali s partnerjem. Vzburjajo vas in vam pomagajo, da najdete zadovoljstva, ki si jih sicer v resničnem življenju ne bi upali poiskati," pravi ter dodaja: "Poleg tega si z njihovo pomočjo lahko v mislih predstavljate, kako bi bila določena situacija videti, preden jo preizkusite."

Pri tem pa upoštevajte: edino pravilo pri spolnih fantazijah je, da ga ni. Poleg tega je le od vas odvisno, ali jih boste uresničili ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.