Magazin
33 ogledov

Moški varajo manj spretno

Ujet na delu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Statistika, ki ji najbrž ne verjamete, pravi, da moški varajo več kot ženske. A morda le nimajo sreče in ne znajo varati tako spretno.

Statistika namreč pravi tudi, da moški ne varajo tako mojstrsko kot ženske – moški naj bi imeli kar dvakrat večje možnosti, da njihov skok čez plot ne mine neopažen. Raziskave o varanju so se lotili Britanci in ugotovili, da so moški v "disciplini varanje" pravi amaterji v primerjavi z ženskami. Ko je treba varanje prikriti (to pa je pravzaprav vedno), so ženske veliko bolj vešče – za skrivanje prepovedanega ženskam bolje kot moškim služijo "nove tehnologije": elektronska pošta, SMS-i, Facebook ... Neodvisni britanski raziskovalci so že pred časom pojasnili, da nespretna uporaba novih tehnologij razkrinka vsakega desetega prevaranta, a le vsako dvajseto prevarantko.

Razkrinkani
In nespretnost moških je potrdila tudi zgoraj omenjena raziskava: polovica moških in petina žensk je zasačena "na delu" po zaslugi mobilnega telefona ali elektronske pošte. Ženske sicer za alibi najraje uporabljajo prijateljice, moški pa raje vse opravijo kar v popolni tajnosti in niti prijateljem ne razlagajo radi, kaj se dogaja, saj se bojijo, da se bo kdo zagovoril, dodaja raziskava. No, ko bi bili malo previdnejši še z mobilnikom in računalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.