Magazin
36 ogledov

Na dan muzejev brezplačne razstave

Žurnal24 main
18. maj: Pokrajinski muzej Celje ob mednarodnem dnevu muzejev vabi na brezplačen ogled vseh stalnih in občasnih razstav.

Direktor muzeja Stane Rozman je dejal, da si bodo lahko obiskovalci v razstavišču Stara grofija na Muzejskem trgu ob stalni umetnostnozgodovinski zbirki ogledali razstave o Srednjeveških tlakovcih na Slovenskem, Mohn&Kothgasser, poslikano bidermajersko steklo, Alma M. Karlin – poti in Svetišča ob reki. V razstavišču Knežji dvorec bo na ogled Celeia – mesto pod mestom.

Vodstva po posameznih razstavah bodo potekala od 15.30 do 16.30. Ob 17. uri pa bo v dvorani pod Celjskim stropom potekalo predavanje muzejskega svetovalca Jožeta Rataja o času, v katerem so nastali poslikani kozarci, ki so na ogled v Lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje.

Z avtom v muzej
Rozman je predstavil tudi potek letošnje muzejske noči, ki bo 19. junija pod imenom Z muzejskim avtomobilom v muzej. Muzej bo ljubiteljem muzejev in starodobnih avtomobilov omogočil, da se na ta večer popeljejo s starodobnimi avtomobili po celjskem mestnem jedru do pokrajinskega muzeja. Zadnji ogled razstav v okviru muzejske noči bodo zaključili ob polnoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.