Magazin
23 ogledov

Na dražbi Hitlerjevi deli

Ena izmed Hitlerjevih umetnin. Žurnal24 main
V Nemčiji bodo prihodnji teden dali na dražbo akvarela Adolfa Hitlerja, sliki z naslovom Kmečka hiša in Kmetija ob reki sta obe podpisani.

V Nemčiji bodo prihodnji teden dali na dražbo akvarela Adolfa Hitlerja, je v četrtek poročal nürnberški časnik Abendzeitung. Sliki z naslovom Kmečka hiša in Kmetija ob reki, ki bosta na voljo na dražbi, sta nastali leta 1914.

 

Adolf Hitler

je v Linzu dokončal pet let osnovne šole. Že v tistem času ga je veselilo risanje.
Leta 1907 se je preselil na Dunaj, da bi študiral slikarstvo, vendar so ga na akademiji dvakrat zavrnili. Istega leta mu je umrla mati. Zdravnik, ki je ni mogel rešiti pred smrtjo, je bil po naključju Jud.

Hitler je v Linzu dokončal pet let osnovne šole. Že v tistem času ga je veselilo risanje. Med študijem se je v mladosti preživljal s prodajanjem slik in izdelovanjem plakatov, saj ni želel študirati arhitekture, kot so mu priporočili na akademiji. Leta 1913 se je zaradi nezadovoljstva nad ureditvijo v Avstro-Ogrski izognil vpoklicu v vojsko in z Dunaja pobegnil v München. Tam se je zaradi pomanjkanja denarja že leta 1914 prostovoljno javil v nemško vojsko. Hitler je želel študirati na likovni akademiji na Dunaju, a so ga dvakrat zavrnili.

Začetek tridnevne dražbe je napovedan za 23. april. Weidler je že leta 2005 zbudil pozornost, ko je Hitlerjev akvarel Bergaden Hoher Goell na dražbi spravil v promet za 11 tisoč evrov. Leta 2006 so na nekem podstrešju v Belgiji našli 21 Hitlerjevih akvarelov, ki jih je Hitler verjetno naslikal, ko je tam služil kot vojak. Akvarele so na dražbi v Veliki Britaniji prodali za 170 tisoč evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.