Magazin
8 ogledov

"Na Evrovizijo ne pošiljajmo amaterjev!"

1/2
Žurnal24 main
Rebeki se s pesmijo Vrag naj vzame torej ni uspelo prebiti v sobotni finale letošnjega boja za pesem Evrovizije. In kaj o njenem nastopu menijo nekateri od tistih, ki so v preteklosti Slovenijo že zastopali na Evroviziji?

Nastop Rebeke Dremelj v Beogradu so za našo spletno stran pokomentirali Lado Leskovar, Anžej Dežan in Vili Resnik.

Vlada sistem Big Brother!
Lado Leskovar, ki je Jugoslavijo na Evroviziji predstavljal leta 1967, ko je zapel protivojno pesem Vse rože sveta in si na koncu delil osmo mesto. Leskovar je na vprašanje, kako je zadovoljen z Rebekinim nastopom, odgovoril: "Ah, jaz bom rekel takole. Nehajmo pošiljati amaterje, ampak se tega lotimo profesionalno." Zdi se mu, da se Slovenija projekta Evrovizija loteva amatersko, tako z vidika petja kot organizacije. "Bodimo resni," je poudaril Lado Leskovar in dodal: "To je Big Brother sistem ... Včasih smo nastop vzeli resno, zdaj pa je tako kot v Big Brotherju. Vsak lahko nastopa in postane zvezda!" Kritični Leskovar je s tem že odgovoril tudi na vprašanje, zakaj Rebeke ne bo v sobotnem finalu. Največjo krivdo nosi pomanjkanje profesionalnosti!

Anžej je zadovoljen
Anžej Dežan je bil slovenski predstavnik na Evroviziji leta 2006. V Atene je odpotoval s pesmijo Mr. Nobody ter osvojil 49 točk in 16. mesto. Rebekin nastop v torkovem polfinalu je Anžej pohvalil. Opisal ga je kot suverenega in prepričljivega. "Rebeka je nastopila, kot zna, in dala vse od sebe," je povedal Dežan. In zakaj je po njegovem ne bomo gledali v sobotnem finalu? "Težko rečem. Če bi to vedel, bi tudi jaz pred dvema letoma prišel v finale," je bil kratek in jedrnat Anžej.

Vili Resnik pričakuje, da bomo Slovenci zdaj spet na dolgo in široko pljuvali sami po sebi. © Željko Stevanič

 
Slovenci bomo spet pljuvali!
Zgovornejši je bil Vili Resnik, potnik na izbor za pesem Evrovizije leta 1998, ki je bil takrat v angleškem mestu Birmingham. Za balado Naj bogovi slišijo je dobil 17 točk in se uvrstil na 17. mesto. Resnik je za našo spletno stran pojasnil, da je bil Rebekin nastop "vizualno stoodstoten in rekel sem si, da bi si absolutno zaslužila nastop v finalu". Vili Resnik meni, da se je Rebeka tudi pri petju maksimalno potrudila in izkazala. O tem, zakaj ni prišla naprej, pa je povedal: "Lahko se vržeš na zobe, lahko narediš vse, a če nisi poznan v Evropi, ni šans. To je biznis, to je dogovor." In to še ni vse. Vili je dodal: "Mislim, da si je celo nekdo od Slovencev želel, da Rebeka ne bi prišla naprej!" Na vprašanje, kdo je to, pa Resnik ni hotel odgovoriti. Prepričan je še, da bomo Slovenci zdaj spet pljuvali na svoj račun: "Slovenci ne moremo brez pljuvanja čez same sebe, potem pa pričakujemo, da nas bodo drugi spoštovali."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.