Magazin
28 ogledov

Na glasbene festivale čez mejo

Poletje naj bo glasbeno nepozabno in burno. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prihodnje mesece bodo zaznamovali številni glasbeni festivali v naši okolici.

Velika imena sodobne popularne glasbe vse pogosteje obiščejo tudi Slovenijo, a če jih želite videti več hkrati, je najbolje obiskati enega izmed večjih glasbenih festivalov, ki se bodo čez poletje odvijali v sosednjih državah. Izbrali smo nekaj najzanimivejših, ki jih z lahkoto vključite v itinerar svojih počitnic, saj so lokacije obdane z veliko turističnimi znamenitostmi.

50 evrov boste v povprečju porabili za enodnevno vstopnico na glasbeni festival.

Heineken Jammin' v Mestrah
Že med 9. in 11. junijem v Mestre oziroma v velikanski Parco San Giuliano vabi festival Heineken Jammin', kjer bodo italijanskim glasbenikom na odru delali družbo številni tuji izvajalci. V Mestre prihajajo Interpol, Coldplay, We Are Scientists, Echo & the Bunnymen, Vasco – to so imena, ki jih zagotovo poznate, seznam izvajalcev pa je še dolg. Cena? Vstopnica za četrtek ali petek stane 55 evrov, za soboto 56 evrov, za vse tri dni pa 150 evrov. Vse o festivalu preberite na www.heineken.it, uživanje v glasbi pa lahko združite z obiskom Benetk.

INmusic v Zagrebu
21. in 22. junija glasbeni presežki vabijo na festival INmusic v Zagreb, natančneje na jezerce Jarun. Zagotovo vas na pot zapeljejo Jamiroquai, Arcade Fire, Cypress Hill, Grinderman, The Streets in Dubioza Kolektiv, ki bodo imeli glasbeno podporo številnih drugih. Za dvodnevno festivalsko vstopnico je treba odšteti 440 kun (59 evrov), za enodnevno 350 kun (47 evrov), za kampiranje pa še 150 kun (20 evrov). Več na www.t-mobileinmusicfestival.com.

Soba, šotor ali apartma. Preden se odločite za nakup vstopnice, je dobro preveriti, ali ta poleg ogleda koncertov vključuje namestitev v kampu ali druge ugodnosti, ki jih velja izkoristiti. Cene namestitve se med festivali v okolici prizorišča pogosto zvišajo ali pa proste sobe sploh ni mogoče več najti, zato si prostor v kampu, sobo ali apartma priskrbite pravočasno. Tako se boste izognili nepredvidenim stroškom in paniki iskanja namestitve.

Terraneo v Šibeniku
V Šibeniku se bo letos prvič zgodil Terraneo, glasbeni festival, ki spaja najljubše in pomembne stvari: glasbo, ekologijo, morje in poletje. Festival, katerega maskota je želva Terry Korn, bo med 9. in 13. avgustom v bivši vojašnici Bribirski knezovi, na seznamu nastopajočih, ki se še dopolnjuje, pa izstopajo The National, Crystal Castles, Janelle Monáe, Mogwai, The Fall, The Raveonettes ... Cena: vstopnica za festival stane 320 kun (slabih 43 evrov), vstopnica za festival in kamp pa 420 kun (56 evrov). Preverite na www.terraneofestival.com.

Frequency v Sankt Pöltnu
Začetki avstrijskega festivala Frequency segajo v leto 2001. Prizorišče Frequencyja, ki se bo odvijal med 18. in 20. avgustom, bo letos spet Green Park pri Sankt Pöltnu, do zdaj pa so prihod potrdili The Chemical Brothers, Kasabian, Rage Against The Machine, The Kooks, Interpol, The National, Kaiser Chiefs, Good Charlotte in številni drugi. Vstopnice, ki vključujejo tudi kampiranje in parkiranje, lahko že kupite na spletu, cena je 120 evrov. Več na www.frequency.at.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.