Magazin
65 ogledov

Na golf v tople kraje

golf Shutterstock
V Španiji, na Portugalskem, v Egiptu, Dubaju in Turčiji so zelenice za golf odprte tudi pozimi.

Za  igranje  golfa pozimi so najboljše lokacije jug Španije, Costa del Sol, jug Portugalske, Egipt in Dubaj,” je povedal ljubitelj in igralec golfa Marko Stojkovič. “Vse te destinacije imajo tako vrhunska igrišča kot igrišča z višjimi HDCP (udarjanje žogice, strategija in taktika igranja, poznavanje ter upoštevanje etikete in golfskih pravil). Ločijo se seveda po ceni, tako da boljša igrišča ne dopuščajo igranja igralcem z visokimi HDCP ali začetnikom. Seveda pa preostala igrišča to dopuščajo in teh je praviloma tudi več,” je pojasnil.

Kar se tiče cen, so na voljo tako cenejši kot dražji aranžmaji za zahtevnejše goste ali zahtevnejše golfiste. So pa cene v Španiji in na Portugalskem decembra veliko nižje kot v Egiptu, predvsem zaradi temperatur, saj lahko v Dubaju in Egiptu doživite pravo poletje, kar je seveda lahko tudi prijetnejše, vendar dražje,” je dodal Stojkovič. Priporoča, da organizacijo golfpočitnic prepustite agencijam.

Pozimi k sosedom

Za decembrsko igranje golfa je še vedno zelo primerna Italija, in to tako igrišča, ki so blizu naše meje (Gradež, Lignano, Jesolo, Castello di Spessa), kakor bolj oddaljena (Gardsko jezero oziroma Toskana). V okolici Gardskega jezera je okoli osem igrišč, med katerimi bo vsak igralec golfa našel sebi primerno,” pa je povedal Boris Zupančič, ki se v Italijo odpravi vsako zimo. Cena karte green fee je tam približno enaka, vendar je mogoče
izpogajati popuste.

Tudi v Italiji

V Italiji je cena kart green fee približno enaka, vendar lahko z uspešnim pogajanjem in več udeleženci pridobite občutne popuste.

99 evrov za dovoljenje

Tudi v tujini je za igranje golfa treba imeti izpit. Golf zveza Slovenije pa je pravila za pridobitev izpita prav letos poenostavila. “Novinec, ki želi igrati golf, bo tako moral po novem sodelovati na štiriurnem predavanju (pravila in etiketa na golf-igrišču) ter opraviti osem ur praktičnega izobraževanja iz tehnike golfa,” so zapisali na spletni strani Golfportal.info.

Za palice doplačilo

Športna oprema za golf po pravilniku Adrie Airways spada v kategorijo majhna oprema, če gre seveda za opremo do 15 kilogramov in 1,4 metra dolžine. Doplačilo je znotraj Evrope v eno smer 35 evrov, za destinacije zunaj Evrope pa 70 evrov. Za opremo, ki je težja, in sicer od 16 do 32 kilogramov, in/ali dosega dolžino do dveh metrov, je doplačilo v eno smer znotraj Evrope 70 evrov, za preostale destinacije pa 150 evrov. Za opremo,  težko do 45 kilogramov in/ali dolgo do 2,5 metra, pa se cena zviša: znotraj Evrope 150 evrov, zunaj pa 300 evrov. Opremo lahko pred prevozom zavarujete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.