Magazin
34 ogledov

Na Miklavžev sejem

Miklavž Žurnal24 main
V Polhograjski graščini se danes začenja tradicionalni Miklavžev sejem. Ročno izdelan nakit, vitraži, venčki, voščilnice, okvirji za fotografije in polsteni izdelki – vse to bo mogoče najti na prodajnih mestih v grajskih prostorih. Veliko bo tudi klekljanih in kvačkanih izdelkov ter vezenin. 


Darilo izdelajte sami

Poleg posameznikov se bodo na sejmu predstavili učenci okoliških osnovnih šol. “Sejem je v prvi vrsti namenjen otrokom in njihovi ustvarjalnosti,” pravi predstavnica Javnega zavoda Polhograjska graščina Marija Nartnik. Osnovnošolci bodo predstavili izdelke, ki so jih posebej za to priložnost izdelovali zadnje tedne.Ves čas sejma bodo potekale tudi ustvarjalne delavnice. Na njih boste lahko darila za vaše bližnje izdelali sami. Najmlajši bodo lahko uživali tudi ob gledališki predstavi.

Z žabico Ljubo pomagajte Miklavžu

V Mestnem muzeju Ljubljana se lahko pridružite žabici Ljubi in Miklavžu pomagate izdelati mehke snežake in sladke miklavže za pridne ter pečene parkeljčke in šibe za poredne otroke. Pripravljajo tudi predstavo Miklavžev orkester, spoznali pa boste čarobno Snežno vilo in zarajali z Miklavžem. Namesto vstopnine bodo zbirali knjige, šolske potrebščine in obleke za otroke in družine, ki so jih prizadele poplave.

Druženje z Miklavžem

Na predvečer Miklavža otroke pripeljite na Trubarjevo ulico v Ljubljano. Na sedmih postajah nas bodo pripovedovalci zapeljali v svetove, ki opojno dišijo po čudežnem, ušesa pa bo božala dobra glasba. Ko bo zimsko popoldne dozorelo v večer, pa bodo vstopile lutke. Izbrane prodajalne vas bodo presenetile z drobnimi darilci. Pot lahko nadaljujete do Mini teatra, kjer si lahko otroci ogledajo eno od najbolj priljubljenih slovenskih pravljic Ježkovo zaspanko, po predstavi pa bo gledalce obiskal še Miklavž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.