Magazin
99 ogledov

Na obisk h Kralju Matjažu

Gradovi Kralja Matjaža
1/3
Arhiv organizatorja
Odpravite se na obisk h Kralju Matjažu in ogled ledenih gradov pod Peco.

Pod Peco ne verjamejo, da se bo Kralj Matjaž še letos zbudil in pregnal krivico s sveta, spet zavladal Slovencem ter nam prinesel zlate čase, zato ga kar sami že 20. leto obujajo z največjo zimsko turistično prireditvijo na Koroškem Gradovi Kralja Matjaža. Osrednji dogodek tridnevne prireditve bo danes, ko bo ob 9.40 slovesno odprtje in veličasten prihod Kralja Matjaža na prizorišče. Prijavljene ekipe bodo gradove ustvarjale od 10. do 16. ure, uro pozneje pa bodo že razglasili nagrajence. Poleg glasbenega programa bodo obiskovalce očarale tudi švigajoče luči ognjenega šova.

Jutri zakladi za otroke

Jutri ob 11. uri na ravnico Mitnek pod Peco vabijo predvsem otroke, ki bodo lahko jahali konje Konjeniškega kluba Krofla, se sladkali s čokoladnim fondijem ter se zabavali ob ustvarjalnih delavnicah, izdelovanju kron, zlatnikov in snežnih skulptur ter ob iskanju skritega zaklada. Ob 13.40 pa jih bo obiskal tudi sam Kralj Matjaž.

Tudi županje bodo gradile

V dosedanjih 19 izvedbah je bilo največ prijavljenih ekip leta 2006, ko je 109 ustvarjalnih skupin klesalo unikatne gradove iz snega, vode, ledu in šib. Se je pa zanimanje za prireditev iz leta v leto povečevalo, saj je prvič tekmovalo le osem ekip, lani pa 86. Letos bodo ekipe popestrili tudi županje slovenskih občin, vojaški atašeji v Sloveniji in župani koroških občin z obeh strani meje. Ker v treh dneh pričakujejo okrog deset tisoč obiskovalcev, priporočajo, da se zastojem in manevrom po gorski cesti izognete tako, da pustite avto na označenem parkirišču v Mušeniku ter se na prizorišče odpravite z namenskim kombijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.