Magazin
12 ogledov

Na obisk k cesarju

Približajte svojemu malčku zgodovino na zabaven način. Žurnal24 main
Ste eden tistih staršev, ki rad združi prijetno s koristnim, ter ob igri malega nadebudneža tudi nekaj nauči. Potem v nedeljo obiščite Ljubljanski grad.

Festival Ljubljana organizira ogled ''Po poteh cesarja Friderika III. Habsburškega''. Voden ogled po sledeh zgodovine bo prilagojen najmlajšim obiskovalcem, ter bo potekal v duhu podoživljanja tistih časov. Obiskovalcem obljubljajo ogled strelnih lin, ki so oblikovane za različno orožje, prebiranje starih receptov s pomočjo posodja in podoživljanja prehrambenih navad, ter obilico zabave ob nenavadnemu obnašanju za mizo, ki je veljalo za tiste čase. Poskusili boste lahko tudi nekaj slaščic tega obdobja.

 

Koristne informacije

Zbirno mesto vseh zainteresiranih je pri razglednem stolpu, v nedeljo 19.4. ob 10:30. Družinska vstopnica stane 6 evrov.

Namig za nedeljski potep po gradu pride v poštev za vse tiste otroke, ki so že pokazali nek interes za pustolovske zgodbe preteklih časov. Zanimivo je, da je leta 1489 cesar Friderik III. gradu ob posvetitvi grajske kapele v dar poklonil velik bronast zvon. Na zvonu so do danes ostale napisane besede o tem dejanju. Cesar je grad tudi večkrat obiskal v času njegove gradnje in skrbel, da dela nemoteno potekajo. Če so se ob tem opisu vašemu malčku vsaj malo zasvetile oči, potem ne razmišljajte in se v nedeljo podajte novim odkritjem naproti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.