Magazin
29 ogledov

Na počitnicah nosijo le tretjino oblačil

kovček prtljaga Shutterstock
Ženske na potovanje vzamejo povprečno dve tretjini preveč oblačil.

Kar so moški že dolgo predvidevali in vedeli, se je sedaj izkazalo za resnično – ženske na potovanje vzamejo več oblačil, kot jih potrebujejo. Samo za eno potovanje povprečna ženska vzame več kot 150 kosov oblačil in obutve, nosi pa jih dejansko samo tretjino.

Nova raziskava je pokazala, da kar 79 odstotkov ženske priznava, da s seboj vzame dodatna oblačila, najpogostejši razlog za to pa je, da jih vzamejo za vsak slučaj. Enako kot za oblačila pa velja tudi pri kozmetiki – povprečna ženska bo vzela s seboj na primer več krem za sončenje, kot tudi drugih pripomočkov za ličenje in oblikovanje pričeske.

Če ženska zaradi viška prtljage nima težav pri prevozu, je vse lepo in prav, težava se pojavi, ko se s polnim kovčkom pojavi na letališču. Skoraj tretjina žensk je priznala, da se ni zgodilo prvič, da je spakirala preveč oblačil, polovica od te tretjine žensk pa priznava, da je o teži prtljage lagala svojemu partnerju pred odhodom na letališče.

Predstavnik multinacionalne trgovske hiše Debenhams je povedal, da ženske mesece vnaprej načrtujejo, kaj bodo vzele na počitnice. "Kovčki so polni novih oblačil, vendar si ženske želijo s seboj vzeti tudi najljubše kose poletnih oblačil, med njimi najljubše bikinke in udobne čevlje.“

Profesorica Karen J. Pine pa je dodala: "Ženske mika na počitnice vzeti vsakdanje kose oblačil."

Koliko kosov ženska vzame in koliko jih dejansko nosi (v oklepaju):
majica: 30 (10)
krilo: 13 (4)
kratke hlače: 10 (4)
kopalke: 9 (3)
spodnje hlačke: 30 (15)
nogavice: 5 (0)
natikači: 6 (3)
čevlji s platformo: 1 (1)
čevlji z visoko peto: 3 (1)
klobuk: 4 (1)
torba za plažo: 3 (1)
večerna torbica: 4 (1)
poletna obleka: 10 (6)
večerna obleka: 5 (2)
hlače: 4 (1)
kavbojke: 1  (0)
jopica: 8 (2)
jakna: 2 (0)
pižama: 4  (2)

Skupaj je to 152 kosov oblačil, ženska pa jih nosi le 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.