Magazin
36 ogledov

Na pot odidite dobre volje

Tudi malčki lahko uživajo v odkrivanju svetovnih lepot skupaj z vami. (Foto: Shu Žurnal24 main
Prvomajski družinski izleti naj bodo v znamenju zabave in oddiha.
V avtu naj ne manjka iger in prigrizkov. Dolgo vožnjo v avtomobilu lahko skrajšate ne le z rednimi postanki, temveč tudi zabavnimi potovalnimi igricami in skupnim prepevanjem najljubših pesmi. Štejte avtomobile različnih barv, si izmišljujte zabavne zgodbice o ljudeh v mimo vozečih avtomobilih ali tekmujte, kdo zna povedati več besed, ki se začnejo na določeno črko. S seboj vzemite tudi osvežilne napitke (najbolje v plastenkah s športnim zamaškom, ki prepreči polivanje) in zdrave prigrizke (narezano trdo sadje, oreške), ki bodo potešili lakoto in žejo.

Družinske počitnice se brez ustrezne organizacije hitro sprevržejo v kaos in slabo voljo, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako zagotoviti, da bodo v
prvomajskem oddihu lahko uživali prav vsi člani družine.

Navdušite jih za pot
Skupno načrtovanje odhoda na pot je zabavno in poučno, otroci pa se bodo počitnic zato še bolj veselili. Potujte s prstom po zemljevidu, v knjigah ali na spletu pa odkrijte nekaj zanimivosti o kraju, ki ga boste obiskali.

Načrtujte več odmorov
Na daljši poti z avtomobilom ali pri ogledu mestnih znamenitosti načrtujte več krajših postankov. Otrokom pozornost hitro pade, potrebujejo pa tudi obisk stranišča ter čas za prigrizek in sprostitev. V avtu imejte žogo in izkoristite travnike ob poti.

Izberite prijazen hotel
Preden se odločite za nakup počitniškega aranžmaja, preverite, ali je hotel prijazen družinam. Če je le mogoče, izberite takega, ki ponuja otroško varstvo, ima igralnico, otroški bazen in animacijo za otroke. Velikokrat lahko izkoristite tudi družinske popuste.

Ne pozabite na igrače
Igrače so za otroka zelo pomembne, zato na potovanje ne pozabite vzeti njegovih najljubših prijateljčkov. Ti bodo otroka pomirili, ko bo razdražen, mu pomagali zaspati in mu pričarali domačnost. Pazite le, da jih ne boste vzeli preveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.