Magazin
45 ogledov

Na pot s pametnim telefonom

Žurnal24 main
Delež rezervacij hotelov prek tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov je lani predstavljal sedem odstotkov vseh rezervacij, kar je 12-krat več kot predlanskim.

Prihodnje leto pa naj bi se delež povečal na okoli 20 odstotkov, ugotavljajo pri PhoCusWrightu, podjetju, ki se ukvarja z raziskavami trga. Večina popotnikov tako danes prek spleta išče nasvete, odzive in izkušnje drugih. Spletni portali, kot so Tripadvisor.com, Lonelyplanet.com, Hostelworld.com, so postali ključno orodje pri oblikovanju potovanj, dobri odzivi popotnikov pa so najpomebnejša referenca, ki privablja turiste. Ocena hotela na Tripadvisorju je tako za številne relevantnejša kot število hotelskih zvezdic.

Klasične knjižne vodiče počasi nadomeščajo njihove elektronske različice in druge aplikacije. Zato ne presenečajo namigovanja, da naj bi največji izdajatelj popotniških vodnikov Lonely Planet razmišljal o prenehanju izdajanja knjig ter se v celoti posvetil e-vodičem za tablice in pametne telefone. Telefoni in tablice so tako v zadnjih letih potovanja poenostavili in jih naredili veliko bolj interaktivne.

Komentarjev 1
  • Robert Ceglar 10:14 10.november 2013.

    Vabim vse uporabnike Interneta,Pametnih telefonov, da se pridružite Perfect App-u brezplačno. Povabi le 10 članov, da zaslužite svoj_ mesečni dohodek! Tudi če ne želite zaslužiti se pridružite in uporabite čudovito App aplikacijo brezplačno: http://www.perfectapp.biz/?refid=e5fcd217... VSI, ki se pridružite dobite ...prikaži večite MESEČNO plačilo!