Magazin
21 ogledov

Na potovanju je ljubezen na preizkušnji

Poležavanje na plaži imajo mnogi za "uničevalca" ljubezni. Zato ne počnite tega Žurnal24 main
Popotniki in zaljubljenci z izkušnjami pravijo, da je ljubezen definitivno na preizkušnji na potovanju. Če torej preživi potovanje, lahko najverjetneje preživi skoraj vse.

Potovanje, seveda daljše od nekajdnevnega, naj bi bilo namreč tista izkušnja, ki velikokrat razkrije, ali bosta (vsaj na začetku poti) zaljubljena sopotnika ostala skupaj. Novi kraji in vse druge novosti na potovanju lahko torej zaljubljenca zbližajo ali pa povzročijo hudo kri. Ker sta skupaj tako rekoč 24 ur na dan, na plano pridejo mnoge stvari, ki so doma, na nevtralnem ozemlju, ostajale zakopane pod vsakdanjikom. Potovanje je zato zelo uporabna izkušnja – daleč od doma in v nepričakovanih okoliščinah se lažje spozna in sooči s stvarmi, ki bi doma na dan prišle morda šele po nekaj letih. Ljubezen seveda ni znanost, zato poznavalci ne priporočajo, da bi vsako potovanje jemali kot preizkušnjo zveze. A po vrnitvi domov vam bo najbrž marsikaj bolj jasno. Morda tudi to, da veliko zvez razpade kmalu po dolgem potovanju.

Če niste prepričani v svojo najljubšo osebo, pripravite kovčke in nahrbtnike, pustite doma rutino, navade in udobje ter jo mahnite na pot. In o čem razmišljajte, preden greste od doma in ko ste končno na poti?

Pričakovanja
Vprašajta se, kam bosta sploh šla skupaj in zakaj? Kaj želita od potovanja? Kako bosta sprejela, če ne bo šlo vse po pričakovanjih?

Denar
Koliko denarja lahko porabita za potovanje? Koliko bosta namenila za hrano, prevoz, spanje, vstopnine ...? Si bosta stroške delila ali bo vsak plačeval posebej? Bosta zapravljiva ali varčna?

Fleksibilnost
Sta pripravljena sprejemati kompromise? Kako se bosta odzvala, če bosta morala v naglici spremeniti načrt poti? Sta oba spontana ali se trmasto držita načrta? Bi nepričakovane spremembe sprejela z nasmehom ali bi se takoj začele razprtije?

Sodelovanje
Si bosta na potovanju delila naloge in odgovornost? Podobno izbirata lokale, kjer bosta jedla, prenočišča, dejavnosti in stvari, ki bi si jih ogledala? Je eden od vaju bolj komandantski kot drugi? Se s tem strinjata oba?

Prostor
Bosta drug drugemu pustila dihati ali bosta skupaj vsak trenutek? Sta sploh prepričana, da bosta zdržala skupaj toliko časa? Sta dovolj "samostojna", da lahko nekaj ur preživita vsak posebej?

Družba
Želita biti ves čas sama? Vama gre družba na živce? Vaju nova poznanstva na poti ne motijo ali bi eden od vaju to razumel kot neke vrste izdajo?

Stres
Kako se spopadata s (prej ko slej neizogibnim) fizičnim in psihičnim stresom na poti? Težave rešujeta skupaj ali se takoj spreta? Bosta oba lahko potrpela, če bo imel eden od vaju zelo slab dan?

Hrana
Bosta jedla "kot domačini" ali vaju bodo reševali dobri stari lokali s hitro hrano? Bosta kuhala sama ali jedla zunaj? Potujeta, da jesta, ali jesta, da potujeta?

Čas
Kako bodo potekali vajini dnevi? Bosta ves čas na nogah ali si bosta privoščila tudi lenarjenje? Bosta dolgo pokonci? Bosta vstajala zgodaj? Je vajina predstava o "dobro porabljenem času" vsaj približno podobna?

No, če sta oba na večino vprašanj odgovorila podobno, potem bosta potovanje zelo verjetno preživela. A ko greste zaljubljeni na pot, imejte v mislih tudi to, da nobeno potovanje ne mine popolnoma brez prask. Zato pogumno spakirajte, zaklenite vrata in srečno pot! Če jo bosta preživela, lahko skupaj preživita marsikaj. Morda pa se vrneta le še bolj zaljubljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.