Magazin
32 ogledov

Na smuko tudi za prvomajske

smučišče Shutterstock
Med prvomajskimi počitnicami bo najverjetneje smuka mogoča na Voglu, drugje še vsaj ta konec tedna.

Poskušamo se čim bolj prilagajati razmeram. Naprave še delujejo, zanimanje pa je tudi precejšnje; v ponedeljek je bilo na Voglu okoli 500 smučarjev, čeprav ni bilo sonca,” pravi Luka Mencinger, vodja komerciale in marketinga v Krvavec Unitur Ski Resorts. Med tednom, ko naprave delujejo do 14. ure, je smuka brezplačna, plačati pa je treba vozovnico za nihalko. Konec tedna naprave delujejo uro dlje in veljajo cene družinskih vozovnic. Nihalka bo obratovala še ta konec tedna. “Če bodo razmere dovoljevale, pa bomo smučali še med prazniki, od 27. aprila do 5. maja,” dodaja Mencinger.

Na Golte ob koncih tedna

Na Golteh bo mogoče smučati še ta konec tedna, glede na ugodne vremenske razmere pa najverjetneje še naslednji konec tedna, so nam povedali na informacijskem centru na Golteh. Naprave delujejo do 14. ure, vozovnice za pomladno smuko pa so cenejše: celodnevna za odrasle stane 14 evrov, otroška pa devet evrov.

Na Krvavcu čakajo sonce

Še bomo vozili, če bo le sonce,” pravi Luka Vrančič s smučišča Krvavec, kjer bodo naprave obratovale še konec tedna, kako bo naprej, pa se bodo glede na vremensko napoved odločili v prihodnjih dneh. “Ne pomnim, da bi bilo že kdaj toliko snega v tem terminu, dejstvo pa je, da so se ljudje že začeli ukvarjati s kolesarjenjem, tekom in podobnimi športi,” pravi Vrančič. Naprave na Krvavcu obratujejo med 8.15 in 13. uro, v času prireditev ter ob večjem obisku in lepem vremenu pa smuko podaljšajo do 16. ure. Šestsedežnica Vrh Krvavca in štirisedežnica Tiha dolina obratujeta vsak dan. Vozovnica za odrasle stane 20 evrov, študenti, mladi in seniorji smučajo za 18, otroci pa za 12 evrov.

Pomladanski vikend na Arehu

Na Mariborskem Pohorju konec tedna vabijo na pomladanski smučarski konec tedna na Arehu; obratovala bo tudi gondola. Sredi marca so znižali cene smučarskih vozovnic: enotna dnevna stane 15 evrov, za nočno smuko pa je treba odšteti deset evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.