Magazin
71 ogledov

Na zabavi ne pijte pred šefom

Žurnal24 main
Novoletne službene zabave so že skoraj obvezen del preživljanja časa s sodelavci. Vendar pred odhodom na praznično druženje ne pozabite, da ste še vedno izpostavljeni budnemu nadzoru vašega šefa in sodelavcev, zato se vedite temu primerno.

Čim manj alkohola

Prvo pravilo, ki je obenem najpomembnejše, je: ne napijte se. Izjema so morda le majhni kolektivi, kjer gre za družinsko podjetje ali se vsi že zelo dobro poznajo in si lahko privoščijo kak spodrsljaj, ki ga ne bo nihče zameril. Če boste trezni, se boste znali upreti skušnjavi, da zoprni sodelavki končno poveste, kaj si mislite o njenem delu.

Krilo čez kolena

Oblecite se primerno. Tu je najprej mišljena vaša obleka, ki naj ustreza vrsti zabave, nato pa upoštevajte tudi to, da gre še vedno le za podaljšek službe, zato ne bodite preveč izzivalni. Naj se krilo vsaj dotika kolen, dekolte pa naj ne bo preglobok. Za moške velja, da kavbojke in ponošena majica v večini primerov niso prava izbira za to priložnost. Uredite si tudi pričesko ter poskrbite za brke in brado oziroma se obrijte.

Pridite siti

Če boste nekaj pojedli že doma, bo možnost, da se nehote na hitro napijete zaradi praznega želodca, bistveno manjša. Obenem ne boste sestradano napadli vsega, kar se bo ponujalo na mizi, kar ne bi bilo ravno uglajeno.

Ne vabite partnerja

Vabilo na službeno zabavo lahko velja le za vas ali pa je vanj vključen spremljevalec. Če niste prepričani, komu je vabilo namenjeno, se o tem pred prihodom pozanimajte pri organizatorju zabave. Biti edini, ki med sodelavce pripelje partnerja, je neolikano in za vse udeležene tudi malce neprijetno.

 

Komentarjev 1
  • 4krogci 19:05 05.december 2013.

    A ni zabava namenjena zato da se poveseliš in podružiš? Pri nas se vedno kdo najde ki pretirava, ampak nikoli iz strani šefov nobenih problemov, je pa situacija drugačna če te vidijo ko greš med službo na malico in spiješ ...prikaži več eno pivo, pač zabava je zabava služba pa služba!