Magazin
90 ogledov

Načrtovanje novih igric (16. del)

150909_zgodba1 Žurnal24 main
Čeprav je imel asa v rokavu, kar se Boruta tiče, pa se nikakor ni mogel znebiti slabega občutka v želodcu. Ni še želel domov, zato jo je raje urezal skozi park in naprej proti mestu.

Pomislil je, s čim si je zaslužil vse te tegobe, in stopil po asfaltiranem klančku navzdol proti podhodu, ki je vodil pod cesto. Držal se je strani za pešce, saj nikoli nisi vedel, kdaj bo kaj priletelo z druge strani.

Ko je tam zaslišal brnenje kolesc, je vedel, da je pečen. Ko ti gre enkrat vse tako slabo, bo šlo le še na slabše. Naj se bi premaknil levo, desno ali celo ostal pri miru, jo bo skupil. To je že vedel, zato je ravnodušno čakal, kaj mu je usoda namenila tokrat.

Brnenje kolesc je bilo vse bližje in ocenil je, da gre verjetno za nekoga na rolerjih. Kot strela z jasnega je mimo njega komajda speljala mladenka bujnega oprsja. "Uhh, paziii Mojcaaa …" je pomenilo, da prihaja še ena. Povsem je otrpnil in zamižal na eno oko. Tudi Mojca se mu je s težavo vendarle nekako ognila in pri tem zavpila: "Ups! Skoraj bi ga podrla!"

"In zakaj me nisi?" je z rahlim nasmeškom dodal Janez. Naslednji hip je na svet že gledal od spodaj navzgor, slika pa se mu je vrtela okoli glave. Na roge svojega kolesa ga je nasadil mladenič, ki je očitno sledil napetim ritnicam na rolerjih. "Oprostite, gospod!" se je opravičeval.

Janez je bil zmeden, a se mu je zdelo, da ni poškodovan. "Butelj!" je zarohnel. "Le kaj ti je treba tako divjati?!" Zdel se mu je znan in posumil je, da ga pozna iz službe. Med ekipo se sicer ni spomnil tega obraza, ko pa ga je preslikal med nastopajoče, se je hitro spomnil, da gre za modela, ki včasih sodeluje pri pozah zapeljivih deklet s svojim mačističnim telesom.

"Se poznava?" ga je vprašal. "Hm, morda pa res. Le ne vem, kam bi vas dal," je odgovoril. "Vas? Kljub temu, da sam vidim trojno, pa nas vseeno ni več. Sva samo midva." je bil užaljen, ker ga je vikal. "No ja. Kultura pač," se je hitel opravičevati in pobiral kolo s tal.

"Je kultura tudi nabijanje nedolžnih pešcev na rogove svojega kolesa?" Po tem vprašanju sta se oba nasmejala, vesela, da nista resneje poškodovana. Kmalu sta ugotovila od kod se poznata, in mladenič mu je obljubil, da mu bo v prihodnjih dneh predstavil prav vse lepotičke, ki se smukajo pred objektivi kamer in fotoaparatov.

Preden je zapeljal naprej z ukrivljenim sprednjim kolesom, je Janezu navrgel še zelo pomembno informacijo. "Te punce ljubijo denar in razvajanje. Če pa imaš kje dobre zveze za napredovanje, pa še toliko bolje. Tudi poročenih se ne branijo. Se vidimo v službi, pa še enkrat oprosti!" je dejal in pomahal v slovo. Končno nekaj pozitivnega.

Kar naenkrat je imel Janez polno glavo načrtov. Odpikati Hitro Irmo, prizemljiti Boruta, da ne bo kvasil neumnosti, in na koncu, seveda, zapeti katero izmed lepotic v službi in si izpolniti dolgoletno željo.

Odkar ga je prvikrat namočil, ni imel sreče, da bi to počel z dekleti, ki so mu bile všeč. Je pač pičil tisto, ki je dala, bila pri volji ali pa drugega ni imela. Ponavadi so bile vse bolj okroglorite, Janez pa se je tolažil in lagal na ves glas, da takšne pač obožuje. Le kdo si pa želi med noge suhljati manekenki, ki te celega ožuli?!
Huh, pa še kako si je želel, pa če samo enkrat v življenju in bi ga potem takoj pobralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.