Magazin
174 ogledov

Nagnusni in nevarni fetiši

Žurnal24 main
Spolne navade fetišistov presegajo meje domišljije. Mnogi ljudje jih imajo za nenavadne ali pa celo bolne, a poznavalci zagotavljajo, da ob njih doživljajo ekstremne užitke.

Fetišisti, ki imajo popolnoma drugačne spolne navade kot "navadni smrtniki", so praviloma čisto običajni ljudje, ki svoje seksualno življenje skrbno skrivajo za vrati svoje spalnice. Da bi lažje spoznali njihove spolne navade, smo v članku zbrali nekaj "nenavadnih" fetišev.

Amputacija
Gre za ljudi, ki se seksualno vzburijo ob človeku, ki ima amputiran ud, oziroma jih fascinira sama amputacija. Pri tem fetišu so velikokrat prisotna samopohabljanja, omenimo pa lahko tudi tetratofilijo (fetiš na fizično drugačne ljudi) in abasiofilijo (fetiš na invalidne osebe).

Avtoerotična zadušitev
Pri tem gre za dušitev samega sebe med masturbacijo, kar naj bi močno povečalo seksualni užitek. Lahko gre tudi za seksualno igro med dvema partnerjema, kar je veliko varneje, saj je nemalokrat že prišlo do dejanske zadušitve in smrti. To naj bi povzročilo tudi smrt pevca skupine Inxs Michaela Hutchencea in nedavno preminulega igralca Davida Carradina.

Disciplinirana dominantnost
Tu gre predvsem za neko nadvlado in podrejanje. Ljudi, ki uživajo ob takšnih spolnih igricah, navadno vzburja bolečina, gre za nekakšne sadomazohistične igrice. Partnerja igrata različne vloge, velikokrat je nekdo gospodar (v tem uživajo sadisti), nekdo pa suženj (mazohist). Sadist uživa v povzročanju bolečine, mazohist pa jo z užitkom prejema.

© iStockphoto

 
Krvave igrice
Ljudi, katerih fetiš je kri, vzburja rezanje med seksom, bodisi partnerja bodisi samega sebe. Pri takšnih spolnih igricah je prisotno tudi igranje vlog, saj se ljubimci radi prelevijo v vloge vampirjev. Takšne igrice pa predstavljajo tudi določeno mero tveganja, saj lahko pride do poškodb, poleg tega pa se pri tem spolne bolezni veliko lažje prenašajo.

Hipnoza
Tovrstne fetišiste vzburja dejstvo, da svojega partnerja hipnotizirajo, potem pa ga zapeljejo v spolne igrice. Tu gre zopet za neko podrejanje in vzburjenje ob misli, da imaš popolno oblast nad nekom.

Telesni izločki
Pri tem gre za uriniranje po partnerju, v nekaterih primerih celo za iztrebljanje. Takšne fetišiste vzburja, če lahko urinirajo po partnerju ali pa če partner urinira po njih. Nekateri se zadovoljijo že samo z opazovanjem takšnih spolnih igric.

Infantilizem
Nošenje plenic, pitje iz stekleničke in sesanje palca. Takšne stvari vzburjajo tovrstne fetišiste, ki se radi pretvarjajo, da so dojenčki. Zopet gre za igranje vlog, pri čemer nekdo igra starša, podrejeni pa se prelevi v otroka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.