Magazin
27 ogledov

Nagovarjajo bralce: V Sloveniji so krave zelo prijazne

krava Shutterstock
V Sloveniji so reke zares modre, na Bledu se lahko poročite kot v pravljici in krave so zelo prijazne, so le tri dejstva, ki jih znan ameriški portal navaja med razlogi, zakaj obiskati Slovenijo.

"Kaj je majhen madež med Italijo in Hrvaško? Slovenija, dežela vaših sanj. Tej mali državi morate posvetiti pozornost, saj vam bo spremenila življenje," bralce nagovarja ameriški Huffington Post. V nadaljevanju izpostavljajo 19 razlogov, zakaj obiskati Slovenijo.


Poročite se lahko kot v pravljici

V Sloveniji se lahko poročite kot v pravljici, imajo tudi grad v jami, jezera, kjer se lahko sončite in kopate, neskončna polja cvetočih sončnic ter čudovite sončne vzhode in zahode. V Sloveniji lahko kolesarite po gričih med vinogradi, in če se odločite za kampiranje, postanete eno z naravo. Pri slednjem bralcem priporočajo čarobne nočne poglede, ki jih bodo doživeli, če bodo kampirali na Gorenjskem.

Dodajajo, da Slovenije ne moreš obiskati, ne da bi izkusil planinarjenje, svoj raj bodo pri nas našli tudi ljubitelji ribolova in vsi, ki radi spremljajo smučarske skoke. "V Sloveniji so reke res, res modre," razlagajo.

Navdušeni tudi nad Ljubljano

"Rečni kanali močno spominjajo na tiste v Benetkah, le da v njih ni gneče," pišejo. "Božič je v starem mestnem jedru preprosto čaroben," dodajajo, zelo čarobna pa se jim zdita tudi narava in podeželje takrat, kadar sta ovita v meglo.

Pridelujejo svojo hrano

Za čudovit dan na podeželju priporočajo obisk turističnih kmetij. Všeč jim je, da Slovenci še vedno prisegamo na domačo, lokalno hrano, presenečeni so nad kurentovanjem, navdušile pa so jih tudi krave, ki so po njihovih besedah pri nas zelo prijazne.

Komentarjev 1
  • Ferluci 14:12 04.februar 2014.

    Krave so prijazne? A misli tisto, v vladi?