Magazin
56 ogledov

Nagrade še ni: Zmagovalec slovenskega šova odpustil odvetnika

sandi kojić Osebni arhiv
Sandi Kojić še vedno ni prejel nagrade, ki si jo je prislužil z zmago v slovenskem Dvoru, ki ga je pred petimi leti predvajala televizija Pink Si.

Sandi Kojić nam je pred nekaj tedni povedal, da tožil Pink Si, ker mu kot zmagovalcu resničnostnega šova Dvor še vedno niso nakazali nagrade. "Na začetku so se izmikali, mi celo ponudili, da bi v zameno za denarno nagrado posneli in izdali album. Po tem, ko so opustili idejo albuma, pa so kar na enkrat poniknili in smo šli na sodišče,“ nam je že pred tedni povedal razočarani 31-letnik, o katerem smo poleti veliko pisali tudi zato, ker se je zapletel v ljubezensko razmerje z zmagovalko Big Brotherja, Mirelo.

Tožbo pa je prehitela prisilna poravnava, v kateri se je znesek zmanjšal za polovico (25 tisoč evrov). Denar bi moral dobiti do 23. oktobra, a ga še vedno ni prejel.

Kojić pa ni besen le na Pink Si, ampak tudi svojega odvetnika, ki ga je zdaj zamenjal. "Nikoli ni delal dobro, med nama je bila slaba komunikacija. Več sem vedel od njega. Med drugim je trdil, da ima Pink do 4. decembra čas, da mi nakaže denar, a ni tako,“ je za naš portal razložil in dodal, da se je sedaj odločil za izvršbo.

"To bi pomenilo favoriziranje upnikov"

Eden od lastnikov Pink Si, Sebastijan Vežnaver, nam je razložil, da zadeva ni tako enostavna. "To je bilo pred mojim prihodom. Jaz sem takrat vodil prisilno poravnavo. Kot so mi povedali, se šov ni niti končal oziroma se je predčasno končal. Dogovorili naj bi se, da bo nagrada zato nižja in da mu bodo pomagali posneti album. Kojićevo zahtevo sem preventivno vključil v prisilno poravnavo. Naknadno so mi povedali, da sem storil napako, ko sem to terjatev priznal,“ je za razložil Vežnaver in dodal: "Lahko gre v izvršbo, ampak nanjo vpliva prisilna poravnava. Če bi jaz njemu karkoli plačal, bi to pomenilo favoriziranje upnikov, saj postopki še potekajo.“

Sodišče je leta 2012 izdalo sklep o potrditvi prisilne poravnave Pink Si, v kateri bo družba navadnim upnikom v štirih letih poplačala polovico terjatev.

Komentarjev 1
  • kapibara 13:18 06.december 2016.

    Naj jo ukrade... saj taki sodelujejo na takih sprdačinah..