Magazin
4 ogledov

Nagrajena kuhinja za svobodne

Mednarodna žirija 21. Bienala industrijskega oblikovanja je v obrazložitvi nagra
1/6
Žurnal24 main
Kuhinja že dolgo ni majhen, temačen in prepovedan prostor, kamor je imela vstop samo gospodinja. Današnja kuhinja je osvobojeno ozemlje!

Industrijski oblikovalci se s koncepti kuhinj radi igrajo in zelo dobro to počnejo tudi slovenski. Pred dnevi so v Arhitekturnem muzeju Ljubljana so odprli 21. bienale industrijskega oblikovanja (BIO 21), mednarodno razstavo industrijskega oblikovanja, vidnih sporočil in oblikovalskih zasnov. Ob odprtju je Gorenje Design Studio dobil priznanje Dobra zasnova BIO (BIO Quality Concept Award) za konceptualni projekt White Qube mlade oblikovalke Tine Jerabek.

Stena ni omejitev!
Konceptualni projekt prostostoječih aparatov Qube pomeni novost v opremljanju stanovanj, kjer ureditve prostorov s skritimi infrastrukturnimi vozli in napeljavami v dvignjenih talnih in spuščenih stropnih konstrukcijah dobijo pravo vsebino. Avtorica koncepta je povedala: "Qube, ki ga odlikujeta popolna ergonomija in privlačna zaobljenost, je idealen koncept za opremljanje odprtih podstrešij starih meščanskih hiš, loftov in izvirno preurejenih stanovanj v odsluženih industrijskih objektih, kjer ambienta ne definirajo s stenami omejeni prostori."

 

Preberite še:

Revolucija minimalizma
Prostostoječi elementi kuhinjskega pohištva oblikujejo prostor na nov, drugačen način. Stena ni omejitev, v razgibanih, popolnoma ali delno odprtih prostorih pridejo do izraza aparati, oblikovani z vseh strani (kar avtorica imenuje "all-around design") in oviti v belo matirano steklo z "ledenim" učinkom. Zaobljen aluminijast profil, ki je hkrati nosilna konstrukcija aparatov, samo še dodatno pudari mehkobo oblike in vtis zračnosti. Prepričajte se v fotogaleriji !
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.