Magazin
3 ogledov

Naj bo vaša noč mirna!

Vztrajajte pri stalnem ritmu odhodov v posteljo. Žurnal24 main
Prva štiri pravila o pravilnem uspavanju otrok ste si lahko prebrali prejšnji teden. Tokrat nadaljujemo s pravilno potjo do trdnega spanca.

V svojih načelih bodite trdni!
Ko ste enkrat določili otrokovo rutino, ste lahko prepričani, da vas bo malček kljub temu zmotil z glasnim: "Maaaaaaaami, kje si?" ali pa celo pristopicljal v vašo spalnico. V takšnem primeru se morate sami odločiti, kakšen bo vaš stalen odziv. Lahko mu s prstom pokažete na njegovo sobo in mu poveste, da je čas za spanje. Lahko mu razložite, da naj kar joka, ampak vi zaradi tega ne boste več vstajali. Lahko pa ga tudi nežno primete in odnesete nazaj v posteljico. Morda boste morali to vajo ponavljati zelo dolgo, preden se bosta vaša malčica ali malček navadila, da čas za spanje pomeni čas za spanje.

Zavedajte se, da bo otrok velikokrat poskušal prelomiti pravila, preden bo sprejel mejo, ki ste mu jo postavili. Če se tega zavedate, je manj verjetno, da boste zaradi tega postali jezni. Veliko učinkoviteje bo, če boste mirni in nežni, kot pa, če se boste z otročičkom zapletli v boj o tem, zakaj je ponoči potrebno spanje. 

 

Preberite še:

Ko med seksom vstopi otrok ...

Da odhajanje v posteljo ne bo bitka

Za višjo inteligenco otrok

Otroku ponovite pravila
"Ko bom odšla iz sobe, je tvoja naloga, da ostaneš v postelji in poskušaš zaspati. Če hočeš, lahko tudi jočeš. Če boš iz posteljice vstala, te bova z očijem spet odnesla vanjo, zato ker je ponoči čas za spanje."

Razložite otročičku, zakaj je spanje tako pomembno
"Tvoje telo spanje potrebuje zato, da bo imelo jutri energijo za igro. Zaradi spanja se bolje počutiš, hitreje rasteš in si močnejša."

Čez dan in zvečer bodite v stiku s svojim otrokom
Če ne boste imeli slabe vesti, da z otrokom preživljate premalo časa, vam zvečer ne bo težko postaviti strogih pravil.

Prva štiri pravila pa si lahko preberete tukaj.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.