Magazin
117 ogledov

Naj novoletne destinacije

praga Shutterstock
Večja možnost izbire, zagotovljeno mesto in ponekod tudi popusti.

Pri novoletnih ponudbah je praksa, da popustov za zgodnje rezervacije ni,” pravi vodja marketinga v Kompasu Irena Soban. Vseeno svetuje, da božično-novoletne počitnice rezervirate dovolj zgodaj, saj za poznejše prijave ni zagotovila, da bo dovolj prostih mest. “Med najbolj priljubljenimi destinacijami za novoletne praznike so zagotovo evropske prestolnice Rim, Pariz, London, Barcelona, Praga, Budimpešta pa tudi New York,” razkriva Sobanova.

Cenejši Tenerife, želeni Egipt

V Turistični agenciji Palma pa so pripravili ponudbo v prvem hipu za otok Tenerife – ob prijavi do konca oktobra je popust 390 evrov na prijavo, ugodnosti pri zgodnejših prijavah pa ponujajo tudi za počitnice ob Rdečem morju.“Vedno več gostov se med božično-novoletnimi prazniki odpravlja v tople kraje – med najbolj priljubljenimi sta Egipt in križarjenje po Nilu,” pravijo v Palmi. Tudi pri Kompasu priporočajo Egipt, kot eno od zanimivejših in najtoplejših novoletnih destinacij pa izpostavljajo Malto.

Na Hrvaško tudi pozimi

Veliko ljudi se odloča tudi za krajši oddih doma, v Sloveniji (v termah in turističnih središčih), ter bližnjih obmorskih krajih na Hrvaškem, ugotavljajo pri Kompasu. Pri Palmi večji silvestrovanji pripravljajo v Poreču in Malem Lošinju. Vedno bolj priljubljena pa so tudi enodnevna silvestrovanja v nekaterih evropskih mestih – na primer na Dunaju in v Münchnu. Gostje v dopoldanskih urah zadnjega dne leta odidejo na pot, po prihodu v mesto sledita avtobusni ogled in sprehod med praznično okrašenimi uličicami in trgi, silvestrovanje poteka na prostem, malo po polnoči pa
sledi vrnitev proti domu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.