Magazin
173 ogledov

Naj vas telesna govorica ne izda

Naj vas telesna govorica ne izda. Žurnal24 main
Verjetno pri pripravi na razgovor ne pomislite na to, kaj bodo pokazale vaše obrazne mišice. Ne pozabite, telesna govorica je lahko glasnejša od besed.
Kako obvladati svojo govorico telesa, da bo prikazala uspeh?
Pred svojim naslednjim razgovorom bodite pozorni na vse morebitne moteče navade, kot so igranje z lasmi ali pokanje s prstom. Morda boste presenečeni nad svojim vedenjem, za katerega sploh niste vedeli.

Namišljen intervju
Nato priredite navidezni razgovor s prijateljem in se posnemite. Tako boste opazili tudi malenkosti, kot so grizenje ustnic, tresenje nog in podobno.

Opazujte samozavestne
Če to še ni dovolj, da bi bili prepričani v svoj nastop, začnite opazovati telesno govorico samozavestnih ljudi in jih poskušajte posnemati v ključnih malenkostih.
Strokovnjaki priporočajo, da smo pri intervjuju pozorni tudi na izpraševalčevo govorico telesa. Naj bo naša čim bolj podobna njegovi, nagonsko bomo postali bolj simpatični.

Osredotočite se na govorico telesa
Če se zgodi, do pozabite, kaj ste hoteli povedati, se osredotočite na govorico telesa. Ohranite stik z očmi, da ustvarite zaupanje. Bodite pozorni, pokažite zanimanje in ostanite samozavestni.

 

Preberite še:

Pazite na roke
Zapomnite si, da dotikanje obraza, prikimavanje, močne kretnje in podobne reči ogrozijo uspešnost vaše predstavitve. Položite eno roko nekam na varno, drugo pa imejte prosto za minimalno gestikuliranje, nikakor pa ne za igranje s svinčniki in drugimi priročnimi stvarmi, ki ležijo naokoli.

Pustite vtis
Popoln stisk roke je bistven zaključek. Močan stisk in stik z očmi bosta ustvarila dober vtis.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.