Magazin
20 ogledov

Najcenejše zavarovanje

V povprečju je treba za zavarovanje jeklenega konjička po naših pogojih odšteti Žurnal24 main
Z zbiranjem ponudb za avtomobilsko zavarovanje lahko privarčujete petino zneska ali sto evrov.

Najugodnejše avtomobilsko zavarovanje (po spodaj navedenih pogojih) lahko sklenete pri zavarovalnici Adriatic Slovenic (as). Od najdražje ponudbe, ki mi jo je spisala Zavarovalnica Tilia, pa je cenejša za petino ali dobrih sto evrov. Kot druga najugodnejša se je izkazala zavarovalnica Generali. Ta je od S dražja za slabih šest evrov.

 

Ob nezadovoljstvu

Zamenjava. Ob nezadovoljstvu zavarovalnico zamenjajte. Vse, kar morate nesti k novi, je stara polica, referent pa bo poskrbel za vse malenkosti in vam izdelal ponudbo.

Trik ali goljufija. Pri enem zavarovalničarju so nam ponudili, da lahko ob sklenitvi zavarovanja izdelajo novo polico in tako ne upoštevajo že pridelanega malusa. Zavarovalnice si glede te informacije niso enotne.

Pogoji
Zavarovalnicam sem predstavil, da želim zavarovati sedem let star renault clio 1.9 D s 47 kilovati, navadne rdeče barve in z ročno klimatsko napravo (sem v dvanajstem premijskem razredu, kar pomeni, da imam deset odstotkov dražje zavarovanje). Omenil sem še, da avtomobila ne bo vozil mladi voznik in da bom premijo poravnal v enkratnem znesku. Avtomobil sem zavaroval še pred naletom divjadi, dodatno pa še vsa stekla. Proti toči sem ga lahko zavaroval le pri Zavarovalnici Triglav, kjer je to že vključeno v segment naravne in elementarne nesreče. Za to je treba doplačati dobrih 37 evrov. Seveda pa sem zahteval še AO  plus zavarovanje, saj je z njim zavarovan voznik, ki kot povzročitelj nesreče utrpi telesne poškodbe.

Omenili so, da imajo precej več prostora za manevriranje pri kasko zavarovanju. Tega, glede na starost vozila nisem želel skleniti. Sicer pa vam pri nekaterih zavarovalnicah pripada dodatni popust, če imate vozniško dovoljenje več kot deset let in imate pri njih sklenjeno še kakšno drugo zavarovanje. Zaradi možne pristranskosti referentom nisem omenil, da sem novinar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.