Magazin
37 ogledov

Najhuje je pri triintridesetih

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Imate občutek, da ste preobremenjeni, si nalagate vse preveč obveznosti in da resnično ne zmorete narediti vsega, kar ste si zastavili? Če ste stari 33 let, vas občutek ne vara.

Raziskava ponudnika internetnih storitev je pokazala, da smo pri 33 letih najbolj obremenjeni. Iskanje ravnotežja med zasebnim in poslovnim življenjem postaja vse večji izziv. Pri 33 letih pa naj bi, glede na izsledke omenjene raziskave, v usklajevanje družine, službe in prijateljev vložili največ energije. Povprečni 33-letnik (ne glede na spol) spi v povprečju pet ur na noč, dela več kot 38 ur na teden in si dnevno privošči manj kot uro časa za sproščanje. Vendar ni vse tako črno, kot je videti na prvi pogled, saj strokovnjaki obljubljajo izboljšanje stanja pri 55 letih.

Razporedite si čas

Čeprav sta poslovno in družinsko življenje vedno bolj prepletena, ju strogo ločite. Težav, ki se pojavijo na poslovnem področju, ne prinašajte
domov in obratno. Naučite se obvladovati stres, ko je čas za delo, se posvetite samo delu, in ko je čas za družino in prijatelje, se brez slabe vesti posvetite
le njim. Domače obveznosti si organizirajte tako, da vam bo več časa ostalo za sproščanje in druženje. Nujno si vzemite čas za dopust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.