Magazin
183 ogledov

Najlepši božični sejmi

Dunaj, Avstrija
1/24
Žurnal24 main
Medenjaki, kuhano vino, vroča čokolada, jabolčni zavitek, vroč kostanj, lectova srca in lučke! Kateri božični sejmi vas zagotovo ne bodo razočarali?

Dunaj. Najbolj obiskani božični sejmi na Dunaju so tisti pred Mestno hišo (na Rathausplatzu), božična sejma Spittelberg in Freyung ter sejem pred dvorcem
Schönbrunn. Kulinarična (predvsem sladka) ponudba je neverjetna, tudi vsega ostalega mrgoli, le cene niso ravno nizke. Ne spreglejte majhnih ročno izdelanih jaslic. Dunajski sejmi letos trajajo do 26. decembra.

Salzburg. Mesto glasbe decembra diši po kuhanem vinu in sveže pečenih medenjakih. Dodajte še cerkvene zvonove, božične pesmi in ulične glasbenike in podoba predbožičnega Salzburga je popolna. Do 26. decembra.

Praga. Na Starem mestnem trgu pod gotskimi zvoniki in velikansko jelko (in na nekaterih drugih mestnih trgih) poskusite sladke, slane in tekoče (pazite se beherovke) češke kulinarične domislice, ki so malce drugačne kot v Avstriji in Nemčiji. Ročno izdelane lutke, češki kristal, lesene igrače in številni drugi izdelki domače obrti lahko romajo z vami domov. Praški božični sejmi so odprti do 2. januarja.

Nürnberg. Nürnberški božični sejem je najbolj priljubljen v Nemčiji in med najbolj priljubljenimi v Evropi ter ima štiri stoletja dolgo tradicijo. Približno dvesto stojnic vabi tudi s pisanimi lectovimi srci, otrokom pa je namenjen Kinderweihnacht ("otroški božič") s parnim vlakcem, vrtiljaki in stojnicami, kjer lahko malčki sami izdelujejo z božičem povezane drobnarije. Nemški "Christkindlmarkti" so letos večinoma odprti do 24. decembra.

In še nekaj mest, ki vabijo na ljubke in dišeče božične sejme: Budimpešta, Talin, Krakov, Köbenhavn, München, Berlin, Köln, Frankfurt, Bruges, Strasbourg, Lille, Barcelona, Merano, Bolzano, Zagreb ... Če se znajdete v bližini, jih ne spreglejte. Utrinke z nekaj nemških sejmov ter iz Prage, Dunaja in Salzburga poglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.