Magazin
4 ogledov

Najljubši evropski otoki

Kanarski otoki navdušujejo Britance. Nekatere tako zelo, da se po upokojitvi kar
1/11
Žurnal24 main
Evropa gre poleti na jug. In najtežje umik na jug čakajo v deželah, kjer tudi poleti prevečkrat dežuje in kjer je premalokrat zares vroče.

Najljubši otoki večine Slovencev so najbrž na Hrvaškem, Evropejci pa poleti najbolj množično letijo na bolj razvpite otoke. Britanska spletna stran Trivago, kjer predvsem ocenjujejo hotele in potovalne agencije, je sestavila seznam desetih evropskih otokov, ki jih imajo najraje Britanci. Na spisek so se uvrstili otoki, ki jih Otočani na Trivagovi spletni strani največkrat vtipkajo v iskalnik. In kam najraje letijo Britanci? Nedvomno imajo najraje Španijo  – oziroma njene otoke v Sredozemlju in Atlantiku –, saj je med deseterico kar sedem španskih otokov. Preostali trije so grški, za italijanske, hrvaške in turške otoke, Irsko, Ciper, Korziko ... in celo za britanske otoke pa med desetimi Britancem najljubšimi evropskimi otoki ni bilo prostora. Britanci torej najbolj ljubijo Baleare in Kanarske otoke, kjer radi počitnikujejo kadarkoli v letu, nekaj ljubezni pa privoščijo tudi grškim otokom – julija in avgusta jih pride toliko, da njihovi škandali polnijo tabloide.

In čeprav si je pravzaprav vseh deset otokov bolj ali manj "prisvojil" masovni turizem, se tudi tam še najdejo čarobni kotički samote in miru. Otočanom najljubšo deseterico poglejte v fotogaleriji – fotografije vas skoraj zagotovo odvrnejo od razmišljanja v slogu "koga sploh brigajo Britanci".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.