Magazin
43 ogledov

Najnovejši trendi za dom

Trendom s svojo barvito linijo sledi tudi Desigual.
1/4
Desigual
Letošnji sejem tkanin Heimtextill izpostavlja digitalno tiskanje na tkanine in cvetočo pomlad.

Tkanine za dom letošnje zime zaznamujejo drzni in eksotični vzorci, razkošje in vintage dekor, pomlad pa prinaša pravo nasprotje: pisane barve in cvetlične vzorce, ptički in metulji pa bodo poleteli na posteljnine, zavese, okrasne blazine, preproge in tapete, ki so še vedno modne.

Bolj umirjeni lahko še vedno posežete po elegantnih enobarvnih pastelih, živahnost pa pričarate s kakšnim mini dodatkom.

Potiskane tkanine

Med trendovskimi barvami so prevladovali odtenki zelene, pa tudi barve cvetja, kot sta rdeča in barva fuksije, novost na področju tkanin pa je digitalni tisk, ki je bil sicer prisoten že prejšnja leta, to sezono pa bo po napovedih strokovnjakov dosegel vrhunec. Grafični vzorci in lastne fotografije se lahko zdaj znajdejo skoraj na vsakem kosu tkanine, s tem pa svojemu domu dodate osebno noto.

Slovenci nagrajeni

Na sejmu je razstavljalo tudi šest slovenskih podjetij, med katerimi sta bili brisači kolekcij Bella in Gaia podjetja Svilanit izbrani kot znanilca trendov v hišnem tekstilu.

Na temo Urban Nature so se prvič na sejmu predstavili tudi študenti oblikovanja tekstilij in oblačil fakultete za dizajn, ki so razvili večnamenske tekstilne izdelke za dom, v sodelovanju s Čipkarsko šolo Idrija pa so razvili tudi sodobne modne dodatke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.