Magazin
92 ogledov

Najpogostejši razlogi za prepir med partnerjema

ženska Shutterstock
Ne, najpogostejša razloga za prepir med partnerjema nista seks in ljubosumje. Za prepire naj bi bilo najpogosteje krivo pomanjkanje spoštovanja med njima, odkriva ameriška raziskava.

Kateri je najpogostejši razlog za prepir med partnerjema? V nasprotju s pričakovanji se najpogostejši razlog zanj skriva v pomanjkanju spoštovanja, razkriva ameriški portal yourtango.com. Kot drug najpogostejši razlog sodelujoči v spletni raziskavi navajajo slabo komunikacijo, sledijo finančne težave in seks.

Nezvestoba v ozadju?

Na lestvici prvih štirih pogrešate nezvestobo in ljubosumje? Kljub temu, da sta se uvrstili nižje, kot so raziskovalci pričakovali, in čeprav nezvestoba ni najpogostejši razlog za prekinitev zveze, strokovnjaki pravijo, da je pogosto prav ta temelj za pojav težav v zvezi. Raziskava, v kateri je sodelovalo 1100 prostovoljcev, pa je še enkrat potrdila, da zakon in otroci ne zmanjšajo možnosti za pojav nezvestobe.

Nad težave s terapijo

Raziskava se je dotaknila tudi zakonskih terapij, natančneje neuspešnih terapij. Pogost razlog za neuspeh naj bi bilo premalo truda in volje, ki ju partnerja pokažeta pri reševanju težav. In kdaj je zakonska terapija najuspešnejša? Raziskava razkriva, da takrat, ko se pari zanjo odločijo zaradi težav v spolnosti. Takšnih naj bi bilo kar 80 odstotkov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.