Magazin
72 ogledov

Najugodnejše ponudbe še pridejo

Novo leto v Rimu Shutterstock
Silvestrovanja. Ponudniki skupinskega spletnega nakupovanja bogato ponudboa napovedujejo za začetek decembra. Cene. Potovanja znižana za od 50 do 90 odstotkov.

"Večina ponudnikov turističnih destinacij špekulira in misli, da bodo napolnili turistične kapacitete brez naših portalov. Vendar menim, da se motijo. Pričakujem, da bo začetek decembra ogromno ponudb za silvestrovo, ki bodo precej ugodnejše kot pri turističnih agencijah," napoveduje Denis Potočnik s Kuponko.si.

Tudi pri Megabon.eu napovedujejo bogato ponudbo za decembrske praznike. "V prihajajočih tednih bomo obogatili ponudbo s potovanji v evropske prestolnice in novoletnimi rajanji v obmorskih krajih," pravi Adel Djutović, generalni menedžer pri Megabon.eu.

Veliki popusti

Ponudniki spletnega skupinskega nakupovanja 1nadan.si, Kuponko.si, Megabon.eu, Bigdeal.si, Kolektiva.net ... na svojih spletnih straneh vsak dan objavljajo ekskluzivne ponudbe. Med njimi so tudi potovanja po Sloveniji in tujini, ki so cenejša za od 50 do 90 odstotkov. Znižanja se nanašajo na redno hotelsko ceno; kot opozarjata sogovornika, pa imajo tudi hoteli svoje akcije.

Preverite razpoložljivost

“Pri klasičnem nakupu potovanj je rok vnaprej določen. Pri nas pa uporabniki kupijo kupon in vedo, da ga bodo uporabili enkrat v prihodnosti, ko jim bo potovanje najbolj ustrezalo,” pojasnjuje Potočnik.

Če pa že veste, kdaj točno bi radi odpotovali, je pri rezervacijah hotelov smiselno pred nakupom kupona oziroma bona preveriti razpoložljivost hotela in narediti rezervacijo ter šele nato kupiti bon. “Včasih se proda ogromno kuponov in se hotel prerazproda, zato mora kupec tudi čakati, da pride na vrsto v hotelu,” pravi Djutovič.

Pozor na končno ceno

"Vsi spletni ponudniki ne ponujajo enako kakovostnih storitev, zato se pojavlja nezaupanje do takšnih storitev. Na končno ceno mora biti kupec zelo pozoren, ponekod je treba doplačati še stroške čiščenja, stroške elektrike in podobno, in tako je končna cena precej višja od oglaševane," opozarja Djutović. "Za vse ponudnike smo pripravili deset zlatih navodil, ki jih morajo upoštevati. Vedno manj je ponudnikov, ki obravnavajo potrošnika s kuponom za manjvrednega. Prav v turizmu je najmanj pritožb," dodaja Potočnik.

Z licenco do zavarovanja

"Podjetje, ki se ukvarja s prodajo turističnih aranžmajev, mora biti registrirano in imeti turistično licenco za prodajo in posredovanje turističnih aranžmajev. Po trenutnih informacijah v Sloveniji nimajo vsi tovrstni portali licence, brez katere pa je vprašljiva strokovnost organiziranja," razlaga Daniela Bervar, direktorica 1nadan.si in dodaja: "Portal z licenco ima sklenjena zavarovanja pri zavarovalnicah. Če stranka ne more uporabiti usluge v tujini, denimo zaradi naravne katastrofe, in ima portal zavarovanje, to za stranko pomeni veliko manjše tveganje. Tudi če je stranka na sami lokaciji deležna slabe usluge ali pa obljubljene usluge ni dobila, ji pomagamo povrniti del denarja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.