Magazin
1 ogledov

Najverjetnejši kraj za prepir je ...

Pot do cilja je lahko naporna. Žurnal24 main
Se prepirate z družino in zganjate kraval? Potem ste najverjetneje na letališču.

Letališče je najverjetnejši kraj, kjer se boste sprli s svojimi najdražjimi, takšni so rezultati ankete britanskega portala sailfromuk.com, v kateri je sodelovalo tisoč ljudi. Zamude, preloženi leti, gneča in izgubljena prtljaga so razlogi, zaradi katerih prihaja do družinskih prepirov na letaliških terminalih, ki s 55 odstotki zavzemajo sam vrh "prepirljivih" prizorišč. K razburjenju pripomore tudi strah pred letenjem, ki so ga kot stresni dejavnik navedli štirje od desetih anketirancev. Na drugem mestu so se znašle trgovine (21 odstotkov), na tretjem pa nakupovalna središča (11 odstotkov). Sledijo dolga potovanja z avtomobilom (6 odstotkov).

''Ni dvoma, da so letališča zelo stresno okolje za popotnike, še posebej v visoki sezoni, ko ljudje v gneči potujejo z majhnimi otroki. Ne glede na to, ali potujete z letalom ali na kakšen drug način, lahko z nekaj preprostimi ukrepi zmanjšate napetost in si olajšate potovanje. Pripravite prtljago nekaj dni vnaprej in si vzemite dovolj časa, da prispete na cilj. To je najboljši možni začetek počitnic,'' je dejal Bob Atkinson s spletne strani travelsupermarket.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.