Magazin
107 ogledov

Namig za boljši partnerski odnos

par Shutterstock
Partnerski odnos lahko izboljšate z aktiviranjem moškega in ženskega kotička v stanovanju ter tako, da iz spalnice odstranite vse predmete, ki po feng shuiju motijo pretok ljubezenske energije.

Če si želite izboljšati svoje partnerstvo, si lahko pomagate tudi s feng shui prakso. "Ena od splošnih metod za boljše partnerstvo je aktiviranje partnerskega kotička oziroma moškega/očetovega in ženskega/materinega kotička," pravi Helena Golenhofen, voditeljica Feng shui akademije in ena izmed izbranih učencev mojstra Chan Kun Waha, ki obvlada imperialni feng shui, ki so ga uporabljali samo na kraljevem dvoru na Kitajskem.

In kje v svojem domu najdete partnerska kotička? "Ko tloris stanovanja ali hiše razdelimo glede na smeri neba, vsak izsek pripada enemu od družinskih članov. Jug pripada očetu, sever mami, ostali izseki pa otrokom," pojasnjuje Golenhofenova.

Manjkajoče izseke lahko nadomestite

Ker tlorisi domov velikokrat niso pravokotni, se lahko zgodi, da kakšen izsek manjka. "Če kateri od izsekov manjka, oseba z manjkajočim izsekom energijsko ni prisotna – z domom in družino se ne čuti povezana, veliko je odsotna ali se hitro odseli. Bolj se mora truditi za dosego svojih ciljev, prav tako pa lahko hitreje zboli," opozarja feng shui svetovalka, ki v takšnem primeru svetuje, da manjkajoče izseke simbolno energijsko delno nadomestite. "Če manjka moški kotiček, na jug stanovanja postavite kovinske okrogle predmete v beli ali srebrni barvi, pri manjkajočem ženskem kotičku pa na sever stanovanja umestite rumene ali oranžne predmete nizkih pravokotnih oblik ter iz kamna ali opeke (na primer lončen lonec). Predmete, s katerimi boste aktivirali manjkajoči kotiček, morata moški oziroma ženska osebno izbrati in jih tudi negovati,“ pojasnjuje.

Pravi položaj postelje

Za srečno partnerstvo je pomembna tudi spalnica, ki je po feng shuiju najpomembnejši prostor v stanovanju ali hiši. "Zelo pomemben je položaj postelje. Vzglavje naj bo ob steni, postelja pa postavljena tako, da imamo med ležanjem na njej pregled nad dogajanjem v spalnici. Spanje pod poševninami v mansardi je po feng shuiju zelo slabo, prav tako pa ni priporočljivo spati v direktni liniji med vrati in oknom," pravi Golenhofenova in dodaja: "Tudi če ste samski, poskrbite, da bosta obe strani postelje enakovredno opremljeni in dostopni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.