Magazin
28 ogledov

Namig za prvomajske v Sloveniji

Zivljenje 23.04.13, zazid, foto: Ubald Trnkoczy Ubald Trnkoczy
V vseh treh istrskih občinah – Kopru, Izoli in Piranu – se pri letošnji turistični ponudbi trudijo poudariti avtohtonost ter stavijo na kulturno-zgodovinsko in gastronomsko bogato zaledje.

Vstopnica, ki nudi več

"Med novostmi, ki smo jih uvedli letos, je skupna vstopnica za ogled znamenitosti v koprskem starem mestnem jedru in obisk Hrastovelj v istrskem zaledju," pravi Špela Rajtenbah iz Turistično informacijskega centra Koper. Za prvomajske praznike predlaga obisk katere od številnih vinskih kleti in pohod po kateri od 15 urejenih tematskih kolesarskih ali pešpoti na območju Kopra ali morsko vožnjo s tradicionalnim istrskim plovilom – batano.

Praznik olja in bledeža

"Eno od lepših doživetij med prvomajskimi prazniki bo zagotovo praznik olja in bledeža v Padni, ki bo med 3. in 5. majem," meni Lea Šuligoj iz portoroškega turističnega združenja. Turisti si želijo pristnih avtentičnih doživetij in več stikov z lokalnim prebivalstvom, poudarja. Kot letošnjo novost, ki naj bi zaživela poleti oziroma jeseni, pa omenja nove terme na prostem v Sečoveljskih solinah.

Gastronomska Izola

"Izola vse bolj postaja destinacija, ki ima svoje prednosti v gastronomski ponudbi," meni Tina Puhar iz izolskega turističnoinformacijskega centra. Podeželska ponudba Erbe per ovi – zelišča za jajca se bo zaključila 18. maja. V prvem tednu prihodnjega meseca pripravljajo tudi voden večer Pozabljeni okusi Istre, napovedujejo pa še praznik in degustacijo sardonov ter praznik oljk, vina in rib.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.