Magazin
71 ogledov

Namigi, kako hitro osvežiti stanovanje

Poživite dom
1/6
promocijsko gradivo
Pomlad vabi sveže dekorativne spremembe v vaš dom. Kliče po nežnih barvah, mehkih tkaninah in cvetlicah - tistih pravih ali pa le kot vzorec na tkanini. Notranja oblikovalka Ula Kokalj svetuje, kako priklicati pomlad v svoj dom.

Spomladansko stanovanje

Pomlad vabi sveže dekorativne spremembe v vaš dom. Kliče po nežnih barvah, mehkih tkaninah in cvetlicah – tistih pravih ali pa le kot vzorec na tkanini. Notranja oblikovalka Ula Kokalj svetuje, kako priklicati pomlad v vaš dom.

Naj zacveti

Še en vroč trend letošnjega leta so cvetlični vzorci. Posteljna prevleka, nova blazina ali komplet krožnikov s cvetličnim motivom so prava izbira. Tisti drznejši pa se lotite preobleke kavča ali nakupa cvetličnih tapet, ki bodo na pusti steni videti odlično.

Osvetlite prostor

Čas je, da temnim zavesam pomahate v slovo. Za novo okensko dekoracijo izberite čipke, prozorne tkanine ali zavese v nežnih tonih. Tudi zofe in stoli temnih barv naj dobijo živahnejše prevleke, lahko tudi s cvetličnimi vzorčki. Ne pozabite na pisane okrasne blazine.

Gola tla

Ni lepšega občutka, kot je tisti ob hoji po mehki, topli preprogi v hladnih zimskih dneh. A spomladi je čas, da naredite prostor preprogi iz sisala ali bombaža v svetlih tonih ali pa tla preprosto pustite gola.

Poživite stene

Tudi stene so pripravljene na osvežitev. Dovolite si biti drzni in dramatični, a vseeno ostanite v okviru barvnih palet vašega pohištva. Če vas pleskanje ne navdušuje, se odločite za vinil folije ali tapete.

Premetavanje

Premaknite posteljo na ugodnejšo stran, kavč naj najde prostor pri oknu, jedilnica naj bo obrnjena proti svetlobi, pogled usmerite na vrt in občudujte rojstvo narave.

Na hitro

Dodatek, ki bo prostor v hipu osvežil, je šopek svežega cvetja. Zvončki, narcise, tulipani, marjetnice … Naj zacveti tudi pri vas doma!

Komentarjev 2
  • Realist 10:17 13.maj 2013.

    Jaz sploh nisem kompliciral pri opreme svojega stanovanja. Tolk je bilo enih idej, ki pa jih je bilo težko stlačiti v stanovanje, zato sem rekel da raje pokličem in to uredim in prepustim strokovnjakom. Kolegica mi je priporočila Arhicenter, kjer ...prikaži več ti res vrhunsko uredijo notranjo opremo stanovanja, pa tudi sicer ti pomagajo pri vseh postopkih. Super so mi u nulo zrihtali vse in moram priznati da se v stanovanju počutim odlično.

  • Majstor Drakulić 15:25 18.marec 2013.

    Končno par smiselnih nasvetov, ki jih loh vsak izvede...