Magazin
5 ogledov

Namigi pred nakupom vrtnega pohištva

Ko stol postane "drevesno deblo"
1/5
Žurnal24 main
Čeprav je poletje že v polnem teku, vas morda nakup vrtnega pohištva še čaka. Nekaj nasvetov zato ne bo odveč.
Materiali. Ko kupujete vrtno pohištvo, imetje v mislih tudi, da naše podnebje prinaša veliko poletnih neviht in ploh. Narejeno naj bo iz hitro sušečih se materialov. Lesu in plastiki je zanimiva alternativa kombinacija pletenega vrbovega protja in tankega lakiranega jekla, kot to predlaga italijansko podjetje Emu, specializirano za oblikovalsko vrtno pohištvo. Obložijo ga z blazinami, ki dajejo ob dotiku občutek plastificiranosti. Z njih dežne kaplje kar spolzijo. Nekatere z notranje strani podpira posebna kovinska struktura. Zaradi nje ostaja oblika blazin lepa, pa čeprav so dolgo izpostavljene zunanjim vplivom.

Osvežitev v bazenu. Visoke temperature kar kličejo po osvežitvi. Čeprav vam družinski proračun ali premajhne površine onemogočajo postavitev vzidanega bazena, še ni vse izgubljeno. Pomične bazene različnih velikosti po dosegljivih cenah dobite skorajda že v vsaki večji prodajalni s pripomočki in opremo za dom. Obrestuje se tudi brskanje po spletu, kjer najdete ponudnike prenosnih, talnih ali samostoječih prh zanimivih oblik (na primer pri podjetju Habitat).

Razsvetljava. Tudi na področju razsvetljave je izbira pestra. Začne se pri običajnih svečah (ter parfumskih in takih za odganjanje mrčesa), nadaljuje prek raznovrstnih bakel (Menu na primer ponuja zložljive ter take s patentiranim sistemom nalivanja olja, pri katerem se ne umažete) in konča pri zahtevnejših vgradnih svetilih, ki lahko s točkovno usmeritvijo poudarijo tisto najlepše na vašem vrtu ali terasi. Artemide na primer ima bogat izbor lepo oblikovanih svetil s tehnologijo LED, ki omogoča manjšo porabo električne energije.

Članek je bil objavljen v ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 3. julija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.