Magazin
123 ogledov

Napotki, kako izrezljati bučo

noč čarovnic
1/6
Shutterstock
Ste balkon, teraso ali vrt že okrasili s z bučami? Ponujamo nekaj namigov, kako jih izrezljati.

Predpriprave

Izbrano bučo po potrebi nežno očistite s ščetko in vlažno krpo, nato na vrhu okoli peclja s flomastrom narišite krog in ga izrežite z nožem. Izrezan krog bo služil kot pokrov buče, skozi katerega boste bučo očistili in vanjo vstavljali prižgane svečke, zato naj bo ta dovolj velik.

Čiščenje

Pomembno je, da notranjost buče dobro očistite. To boste najlažje naredili kar z roko, ki jo po želji zaščitite s plastično rokavico. Ostanke s sten buče postrgajte z žlico.

Naj bo strašna

Na pripravljeno bučo s flomastrom narišite skico, po kateri boste bučo izrezljali. Oči, nos in usta naj bodo dovolj velika, prav tako drugi detajli, saj bo tako rezljanje z nožem enostavnejše. Če rezljanja buč še niste vešči, začnite kar z enostavnimi trikotniki. Uporabite nož, ki je dovolj močan, oster in velik.

Za tiste, ki rezljanje že obvladate

Tisti, ki ste pri rezljanju buč že zelo spretni, se preizkusite še ve drugih tehnikah. Poigrajte se s teksturami, ki so ob soju svečk lepo vidne in nekatere dele le postrgajte z nožkom za rezljanje linoleja ali z manjšim kuhinjskim nožem.

Za piko na i

Buča bo še lepša, če jo boste na koncu premazali z nekaj kapljicami olja, ob večerih pa ne pozabite v njih prižgati svečke.

Nekaj idej za jesenske okrasitve z bučami poiščite v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.