Magazin
19 ogledov

Napovedala koncert iz vesolja

Sarah Brightman Reuters
Znana sopranistka Sarah Brightman je pred kratkim prispela v Rusijo, kjer se pripravlja na turistični polet na Mednarodno vesoljsko postajo

Britanska sopranistka Sarah Brightman je napovedala koncert iz vesolja. Trenutno se v Rusiji pripravlja na polet v vesolje kot turistka na Mednarodni vesoljski postaji.

Znana sopranistka je pred kratkim prispela v Rusijo, kjer se pripravlja na turistični polet na Mednarodno vesoljsko postajo. Priprave potekajo šest mesecev, poletela pa naj bi na krovu Sojuz TMA-18M, skupaj z ruskim astronavtom Sergejem Volkovom in Dancem Andreasom Morgensenom. Če bo šlo vse po sreči, bo postala septembra osma potnica na Mednarodni vesoljski postaji.

Draga potovanja 

Takšna draga doživetja si privoščijo le redki, nazadnje si je takšno potovanje privoščil Kanadčan Guy Laliberte, ki je leta 2009 za ogled Zemlje iz vesolja plačal 50 milijonov dolarjev, kar je krepko čez 43 milijonov evrov. Ameriški multimilijonar Dennis Tito je leta 2001 za potovanje plačal dvajset milijonov dolarjev (okoli 17,3 milijona evrov) in s tem postal prvi turist v vesolju.

Sopranistka Sarah Brightman pa si želi na svojem potovanju zapeti iz vesolja, medtem pa bi jo na Zemlji spremljal orkester. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.