Magazin
14 ogledov

Napravimo to deželo spet sproščeno!

Laibach Laibach
Skupina Laibach bo evropsko turnejo konec tedna zaključila v Velenju in Krškem.

Zasedba Laibach bo konec tedna zaključila  turnejo ob izidu albuma "Spectre" (Mute, 2014). Album je požel odlične kritike v številnih svetovnih in domačih medijih, turnejo pa bodo Laibachi dokončno zaključiliravno v domačih logih, v okviru slovenske turneje "Napravimo to deželo spet sproščeno!" in sicer z dvema koncertoma: prvim v soboto, 18. 4. v Kulturnem domu v Velenju in drugim, v nedeljo 19. 4. v Kulturnem domu Krško.

Po evropski še ameriška turneja

Laibach, ki bodo letos praznovali tudi 35. obletnico delovanja, bodo s tem zaključili evropsko, skoraj eno leto trajajočo turnejo, po kateri se bodo napotili še na enomesečno turnejo po Ameriki, Kanadi in Mehiki, ki bo predvidoma obsegala nekaj več kot dvajset koncertov, med njimi tudi v legendarni dvorani The Filmore, v San Franciscu.

Aplikacija za sledilce

Laibach, ki so na evropskih odrih (London, Stockholm, Helsinki, Brno, Riga, Dresden, Berlin, Dunaj, Varšava in drugod) poželi odličen odziv občinstva in velike ovacije, so pred kratkim izdali  tudi uradno aplikacijo za mobilne telefone, kjer so na enem mestu zbrane vse željene informacije in sledilcem skupine omogoča še tesnejšo povezavo s kolektivom. Na aplikaciji je zbirka štirih zvonjenj z aktualnega albuma “Spectre”, ki bodo vpisanim članom “partije Spectre” brezplačno na voljo do koncertov v Velenju in Krškem

 

Po objavi tretjega videospota za single "Bossanova" z albuma "Spectre", ki so ga Laibach izdali tik pred turnejo po glavnih mestih Slovenije, so pred kratkim lansirali tudi najnovejši, tokrat animiran, video, ki ga je na skladbo "No History" izdelal srbsko-hrvaški umetnik Vuk Jevremović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.