Magazin
669 ogledov

Naravno nad neprijetne vonjave

Sivka je prijetnega vonja, hkrati pa je učinkovita tudi proti moljem. (Foto: Shu Žurnal24 main
Neprijetne vonjave lahko iz stanovanja preženete tudi brez kupljenih osvežilcev zraka in čistil. Ponujamo vam nekaj preprostih nasvetov, ki bodo pregnali smrad.

Kis za osvežitev
Kljub izrazitemu vonju je kis prava pomoč za odstranjevanje neprijetnih vonjav. Uporaben je pri čiščenju hladilnika. Na vlažno krpico zlijte malo kisa in obrišite notranjost hladilnika. Tako se boste hkrati znebili neprijetnih vonjav in bakterij.

S čebulo nad vonj barv
Če ste pred kratkim prepleskali stanovanje ali pa to ravno nameravate storiti, vam bo prav prišla čebula. Neprijetnega vonja, ki ga ponavadi pusti barva, se boste znebili z lahkoto. Čebulo prerežite na pol in jo pustite na krožniku ter jo vsak dan zamenjajte, dokler vonj po barvi ne izgine.

Naravni osvežilci zraka
V prostor namestite posušena zelišča ali rože, ki bodo nežno odišavili prostor. Segrejte vodo s cimetom ali klinčki in jo pustite, da odišavi stanovanje. Lahko pa uporabite na krhlje narezana jabolka ter limonino in pomarančno lupinico, ki jih posušite v pečici. Vse stresite v posodo in pokapajte z najljubšim eteričnim oljem. Stanovanje bo odišavljeno.

Plamen nevtralizira smrad
Če so v kopalnici neprijetne vonjave, se jih lotite s plamenom. Prižgite vžigalico in pustite, da čim dlje gori. Plamen bo vonjave nevtraliziral. Če vas moti vonj kateregakoli naravnega čistila, mu dodajte nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja. Vonj pomaranče, rožmarina, cedre, sivke ali timijana vas bo zagotovo navdušil.

Sol za odtoke
Kaj pa neprijetne vonjave, ki se širijo iz odtočnih cevi? Ne preganjajte jih s kemikalijami, ampak z navadno soljo. V odtok stresite eno do dve žlici soli in po 20 minutah izplaknite z mrzlo vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.