Magazin
27 ogledov

Naredite čudež – z barvami!

Mavrična soba za veseljake Žurnal24 main
Ste se navdušili nad idejo, da bi spremenili sobo vašega otroka, pa vas zadržujejo pomisleki o času in denarju, ki ga za to potrebujete? Stvari so preprostejše, kot si predstavljate.
Nova barva sten lahko naredi čudež
Prenove sobe se ni treba lotiti v celoti. V večini primerov zadostuje nekaj litrov stenske barve, nova posteljnina in zavese, prost konec tedna in veliko dobre volje. Mislite, da vaše slikopleskarske sposobnosti niso dovolj dobre za risanje po stenah? Potem pokličite na pomoč prijateljico ali prijatelja, ki ima občutek za obliko in barve. Ali pa sami pogumno zavihajte rokave in z zanimanjem opazujte, kaj se bo izcimilo iz vašega prenovitvenega poskusa. Morda odkrijete nove skrite talente.

Pustite kreativnosti prosto pot
Če je vaš otrok dovolj velik, da lahko riše po stenah, ga vključite v prenovo. Nič zato, če bo kakšna črta bolj postrani ali če naslikane stvari ne bodo podobne predmetom v realnosti. Z vašim otrokom se bosta ob barvanju neskončno zabavala. Pa tudi rezultat mu bo v večji ponos, če bo prišel izpod njegovih lastnih ustvarjalnih prstov.

Nekaj idej za prenovo
  • Tako za dečke kot deklice, ki so po duši sanjači, je zanimiva soba gozd. Stene sobe skupaj z vašim malčkom poslikajte z različnimi drevesi in rastlinjem, ob vznožja dreves pa postavite plišaste igrače. Pri izbiri tekstila se držite zelenih in zemeljskih odtenkov. Tako boste za svojega vilinca ali vilinko ustvarili skrivnostno in navdihujoče domovanje.
  • Lahko se odločite za sončno sobo. Stene in tekstil naj bodo v svetlih, živih in sončnih odtenkih. Oblika pohištva naj bo mehkejša, lahko tudi nesimetrična. Nad posteljo pa napišite ime svojega otročička, da se bo vedelo, kdo je največje sonce.
  • Če je roza Barbi soba za vašo deklico pretirana, se lahko skupaj odločita za milejšo, a še vedno zelo nežno in punčkasto ureditev. Stene sobe odenite v tapete z drobnimi cvetličnimi motivi, ki naj se ponavljajo tudi na posteljnini in zavesah.
  • Za aktivnega otroka, ki ima kup igrač, je primerna soba z dvignjeno posteljo. Tako boste pridobili veliko igralnega prostora. Poleg tega pa lahko prostor pod posteljo z dodatkom zavese kadarkoli spremenite v gledališče, šotor ali pa preprosto v skladišče igrač.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.