Magazin
21 ogledov

Naredite seznam daril

zivljenje 17.12.13. seznam daril, foto: shutterstock
1/4
Shutterstock
Nakupov za praznično obdarovanje se lotite premišljeno in ne nakupujte v zadnjem trenutku.

Darila. Tekanje po trgovinah v iskanju daril je zelo stresno, obenem pa lahko tudi zelo obremeni vaš bančni račun. Pri Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so zato pripravili nekaj napotkov, kako se izogniti prazni denarnici in brezglavim nakupom.

Dogovor o vrednosti

Še preden se lotite nakupovanja, preverite, koliko sploh lahko zapravite za darila. Ko imate v glavi številko, se lahko s tistimi, ki jih boste obdarovali, dogovorite, kolikšna naj bo vrednost daril. Pogosto vam bodo za omejitev vrednosti hvaležni tudi tisti, s katerimi si boste darila izmenjali.

Pripravite srečelov

Nadgradnja dogovora o vrednosti daril je lahko tudi srečelov, sploh če morate obdarovati veliko ljudi. "Vsak kupi le eno darilo do določene (dogovorjene) cene, presenečenje ob žrebanju daril in odkrivanje, pri kom se je darilo znašlo pod smrekico, pa je tudi zelo zabavno," pravijo pri ZPS.

Raziščite trgovine

Ko veste, kaj boste kupili in koliko lahko zapravite, se odpravite na oglede po trgovinah ali preiščite splet. Cene izdelkov se lahko v različnih trgovinah zelo razlikujejo, zato lahko z njihovo primerjavo prihranite kar nekaj evrov. Pri ZPS poudarjajo, da lahko z nekaj sreče naletite tudi na posebne praznične akcije in popuste, ki znižajo cene.

Vzemite si čas

Nakupovanje v zadnjem trenutku, ko vam v grlo že teče voda, se nikoli ne obrestuje. Raje si zanj vzemite več časa kakšen dan pred prazniki, saj boste v naglici veliko prej kupili kako predrago neumnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.