Magazin
7 ogledov

Naša vodka končno tudi pri nas

slovenia vodka promocijsko gradivo
Iz ajde izdelana Slovenia vodka, skupni projekt Fructala in ameriškega podjetja Good Voda, ki so jo aprila predstavili ameriškemu trgu, je odslej na voljo tudi pri nas.

"Izdelek je eden od projektov, s katerimi dokazujemo zavezanost slovenskemu trgu", je ob začetku prodaje v Sloveniji povedal izvršni direktor Fructala Bojan Radun.

Gre za projekt, ki so ga začeli razvijati leta 2009, ko je Slovenijo obiskal priznani ameriški kuhar in lastnik štirih restavracij v New Yorku Peter X. Kelly. K projektu so pristopili ajdovski Fructal, ki je vodko razvil, Steklarna Hrastnik, ki je razvila steklenico, in sežanski Feroplast, ki je oblikoval pokrovček steklenice.

Nova vodka iz Slovenije je doslej prejela številna mednarodna priznanja: zlato medaljo na tekmovanju San Francisco World Spirits Competition, priznanje najbolj priporočljiva vodka 2013 na izzivu 2013 Ultimate Beverage, dvojno zlato medaljo na tekmovanju Fifty Best Imported Vodkas ter zlato medaljo na tekmovanju New York World Wine & Spirits Competition. Na dogodku SIP 2013, kjer nagrade podeljujejo potrošniki, pa je prejela zlato medaljo za okus in platinasto medaljo za embalažo, so sporočili iz Fructala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.