Magazin
13 ogledov

Nasveti za bolj doživeto potovanje

kovček poletje Shutterstock
Nenapisana pravila pred odhodom na potovanje lahko kdaj tudi kršite.

Ni treba vsega vedeti vnaprej

Načrta, kako boste preživeli svoje počitnice, ni treba izpolniti do potankosti. Ogledne točke, ki jih priporočajo knjige in spletne strani, so po navadi prenatrpane z množicami ljudi. Naredite približen načrt potovanja, nekaj časa pa namenite raziskovanju. Poslušajte in iščite nasvete lokalnih ljudi, saj ti najbolj vedo, kaj se izplača videti.

Pogovarjajte se z neznanci

Kot smo že omenili, vam to lahko samo pomaga pri odkrivanju čarobnih kotičkov določenega dela sveta. Prebivalci namreč poznajo najboljšo restavracijo, diskoteko in najcenejše taksije.

Pozabite na fotoaparat

Nova logika fotografiranja je, da vsi prijatelji takoj vidijo, kako dobro se imate na potovanju, in ne to, da slikate, ker se imate lepo. Vsakega dogodka, povezanega z vašim potovanjem, ni treba objaviti na Instagramu ali Facebooku. Vzemite si čas zase in pojdite naokoli brez fotoaparata.

Velik kovček je dobrodošel

Vožnja in nošenje težkega kovčka ni bistvo vašega potovanja. Vzeti manjšega vseeno ni najboljša zamisel, saj verjetno potrebujete še nekaj prostora za spominke in kupljena oblačila. Priporočamo, da kovčka ne napolnite do vrha. Večina letalskih družb prvega kovčka ne zaračuna, tako da si privoščite ta luksuz in vzemite največjega.

Na seznamu ni treba vsega prečrtati

Težava pri seznamu želja, kaj vse bi radi videli, je, da bo lahko seznam med vašim potovanjem prinesel veliko skrbi in stresa, saj ne boste mogli prečrtati vsega, kar ste si zadali. Pojdite tja, kamor si želite in kadar si želite, in se ne ozirajte na predvideni načrt potovanja. Osrečilo naj bi vas to, ne pa dejstvo, da ste prekrižali vse razgledne točke.

Knjigo raje pustite doma

V navadi je, da na potovanje vzamemo dobro knjigo, kar pa ni priporočljivo. Raje poslušajte lokalni radio ali preberite časopis. Tako boste o samem kraju izvedeli več in tudi počutili se boste bolje.

Nič ni narobe, če potujete sami

Obstajajo kraji in okoliščine, ko je bolje potovati s prijatelji. Vendar je nekatere kraje bolje obiskati sam. Nihče vas ne bo preganjal, potovanje pa vam bo ostalo v boljšem spominu, saj ste nekaj naredili sami in zase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.