Magazin
26 ogledov

Nasveti žensk, ki so zadovoljne s kariero

Vse aktivnosti natančno načrtujte. Žurnal24 main
Ženske, ki so uspešne pri usklajevanju svojega poklicnega in družinskega življenja, so bolj zadovoljne od tistih, ki živijo le za delo ali družino. Kje se skriva ključ do ravnotežja?

Spletni portal CareerWomen je raziskoval, kateri so bistveni elementi, ki naredijo žensko zadovoljno z njenim delom in življenjem. Dejstvo je, da je pri današnjem hitrem ritmu težko usklajevati kariero in družino, zato ženske za nezadovoljstvo pogosto krivijo službo. Kaj storiti, da boste zadovoljne in ponosne na svoje delovne uspehe, a hkrati ne bo trpelo vaše zasebno življenje? Uspešne poslovne ženske so delile svoje izkušnje, ki so zbrane v petih ključnih strategijah. Poskusite, če delujejo tudi pri vas.

Uspešno usklajevanje kariere in ostalih področij življenja
1. Preračunajte si čas znotraj in zunaj pisarne. Na delovnem mestu si aktivnosti razporedite tako, da boste lahko opravili vse, kar ste si zadali za ta dan. Na koledar uvrstite tudi prosti čas, ki ga boste izkoristili samo zase, za družino ali prijatelje.

2. Delovno mesto vsaj trikrat na teden zapustite točno takrat, ko bi morali končati svoj delovni dan. Včasih se naduram preprosto ne boste mogli izogniti, a organizirajte si delo tako, da vam bo vsaj kak dan to uspelo.

 

Preberite si še:

Pet pasti, ki prežijo na zaposleno mamo
Kako lahko varčevanje pomaga pri karieri?
Otroci ali kariera?

3. Nadzirajte prekinitve in moteče dejavnike. Ko opravljate pomembno delo, se kar najbolj osredotočite. Svoje naloge torej načrtujte brez nepotrebnih prekinitev. Na urnik si uvrstite tudi sestanke, ki naj jih ne bo preveč.

4. Pozanimajte se za možnost prilagodljivega delovnega časa. Morda boste s prerazporeditvijo aktivnosti lažje opravili določeno nalogo.

5. Izkoristite konec tedna. Tudi prosti čas načrtujte. Razporedite si različne aktivnosti, pa naj je to čas za družino, potovanje ali le zabavo. Predvsem si morate ustvariti občutek, da je vaš prosti čas vreden toliko kot delovni in da ga upoštevate.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.