Magazin
78 ogledov

Navidezno povečanje prostora

V majhnem prostoru naj bodo stene svetle barve, manjši dodatki pa jo bodo polepš Žurnal24 main
Majhni prostori lahko dajejo vtis utesnjenosti in neudobja. Z določenimi ne predragimi prijemi in triki pa se jih da optimalno povečati.

Uporabite svetle barve
Svetle in žive barve sten so bolj odsevne, kar pomaga pri povečanju učinka, ki ga naredi dnevna svetloba. To pa ne pomeni, da je treba stene pobarvati belo. Na voljo je širok spekter svetlejših barv. Tudi če se vam zdi prebarvana soba presvetla, jo boste lahko vidno zatemnili z dodatki in pohištvom. Če so barve sobe že precej temne, naj bodo temnejše v ozadju, v ospredju pa poudarite naravno belo ali slonokoščeno barvo.

Pozorni bodite tudi pri izbiri tapet. Najbolj varne so masivne barve, ki imajo majhne vzorčke. Ne pozabite niti na strop, ki naj bo bele barve. Tako bo svetlost v sobi še povečal.

Namestite ogledala
Ogledala so izjemno hvaležen dodatek pri videzu sobe. Veliko ogledalo bo odsevalo svetlobo, tako naravno kot umetno. Ker se bo svetloba odbijala, bo dajala vtis, da je prostor še večji. Ogledala namestite na steno ali pa na omaro, lahko pa izberete tudi takšno, ki se bo raztezalo od stropa do tal. Kolikšna naj bo njegova širina, presodite glede na velikost sobe.

Pohištvo namestite na robove
Največje kose pohištva namestite v kote prostora. Ni jih treba postaviti pod točno določen kot, na primer 45 stopinj, manjši koti so pogosto videti bolje. Kose pohištva med seboj tudi kombinirajte. V kotih boste tako pridobili nekaj dodatnega prostora, ki ga lahko izkoristite za malenkosti.

soba, dnevna soba | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Izberite primerno pohištvo
Če je prostor majhen, uporabite manjše oziroma tanjše pohištvo. Namesto širokega ali dvojnega kavča izberite ožjega in enojnega. V trgovinah s pohištvom je veliko primerne izbire, če ni po vašem okusu, pa lahko pohištvo daste izdelati po meri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.