Magazin
14 ogledov

Ne kličite komunale!

(Foto: Bralec Žurnala24) Žurnal24 main
Pred vhodom v Moderno galerijo v Ljubljani stoji kup starih odpadkov. Tja jih niso postavili uslužbenci galerije, ampak so del razstave U3 - 6. trienale sodobne umetnosti.

Kup smeti je pred Moderno galerijo zmotil že kar nekaj sprehajalcev, eden izmed njih je bil tudi bralec Simon, ki nam je poslal fotografijo.

Letošnji U3 je posvečen temu, kako umetniki različnih generacij razmišljajo o realnosti in realizmu, piše na spletni strani Moderne galerije.

Razstava postavlja v ospredje umetniške pristope, ki predlagajo nove poglede na zgodovino, okolje, politična in družbena vprašanja, razmišljajo pa tudi o intimnih odnosih s skupnostjo, z družino in s prijatelji.

V Moderni galeriji so za zurnal24.si povedali, da nikakor ne gre za kup starih odpadkov, ki bi jih uslužbenci kar postavili pred vhod muzeja, ampak so del inštalacije ob razstavi U3 - 6. trienale sodobne umetnosti.

Ob tem so nam v galeriji zaupali še, da je le nekaj ur po odprtju razstave 15. junija prišel mimo neki moški in si ogledoval nekatere predmete, si jih nekaj izbral, sedel na kolo in se odpeljal.

Moški je bil namreč prepričan, da gre za kosovne odpadke.

Zato ob tem nikakor ne bo odveč nasvet: Če se sprehajate v okolici Moderne galerije, nikar ne kličite komunale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.