Magazin
1108 ogledov

Ne pecite jih kot amaterji

Penice Profimedia
Naučite se peke penic kot pravi profesionalec ...

Ne le otroci, tudi odrasli obožujejo slastne penice, ki so postale nepogrešljiv del piknika ali vrtne zabave z ognjem.

Številni sami peki penic, ki so bolj poznane kot marshmallow, ne posvečajo veliko pozornosti ... Najprej zakurijo ogenj, penico nataknejo na palico, se usedejo pred ogenj in čakajo, da se penica speče. Zdaj je čas, da se naučite peči penice kot pravi profesionalec ...

Palica, ogenj, razdalja ...

Še pred peko poskrbite za popolno palico, na katero boste nataknili penico. Seveda lahko palico za peko kupite, a je na pikniku v naravi boj priročno, če jo boste sami našli in naredili. Posvetite iskanju dovolj časa, da najdete palico prave debeline, dolga pa naj bo za dolžino iztegnjene roke. Ko jo najdete, morate z nožkom oblikovati še konico na način, da se bo penica na palico lepo usedla in tam med peko obstala.

Ogenj da pravo dušo pikniku, obenem nam je ob hladnih večerih zaradi ognja topleje, poleti pa odganja nadležen mrčes. A je močan ogenj velik sovražnik penic. Za peko penic počakajte, da se ogenj poleže in imate pred sabo le še žareče oglje. Ta je idealen za praženje popolnih penic. Če jih boste pekli nad žarečim ogljem, se bo notranjost penice lepo segrela in omehčala, zunanjost pa nežno zapekla do hrustljavega.

Pri tem pazite, da svoje penice ne boste držali tik nad oglejm. Za popolno temperaturo je najbolje, če penice pečete približno 15 centimetrov nad ogljem.

Penice | Avtor: Profimedia Profimedia

Ena največjih skrivnosti popolno pečene penice je potrpežljivost. Popolno penico boste dosegli, če jo boste nad ogljem počasi in ves čas vrteli. Vrteti jo morate vsaj tri minutke, lahko tudi več.