Magazin
4 ogledov

Ne uničite ljubezni sami!

Romantičnemu začetku slej ko prej sledi spust na trdna tla. Žurnal24 main
Na začetku se vse zdi sanjsko. Zaljubljenca pokata od strasti, ne prepirata se, ne vidita nikogar drugega in nihče jima ne meče polen pod noge.

A popolnost običajno ne traja dolgo in stvari hitro postanejo zapletene. Na (morda še vedno enako vroče zaljubljen) parček prežijo "uničevalci razmerja" – stvari, ki trkajo v razmerje, mu nasprotujejo in ga vlečejo na dno. Kot da krmarjenje čolna ljubezni ne bi bilo že dovolj težko! Veliko težav je hitro odpravljivih, so pa tudi take, ko pride na vrsto vprašanje: "Se je sploh vredno truditi?" Seznam vseh čeri, ki prežijo na ljubezen, je dolg, a nekatere so bolj pogoste, že skoraj klišejske. Deseterico "uničevalcev ljubezni" dopolnite in modificirajte sami! Vrstni red pa menda ni naključje.

10. mesto: prijatelji in družina 
Velik del njegovega življenja so družina in prijatelji. Isto velja za ženske. Slabi odnosi z ljubljenimi osebami drugega lahko razmerje hitro potisnejo na rob – zgodbe o taščah so tako ali tako legendarne. Skoraj nemogoče je, da bi se razumeli z vsemi "njegovimi" in on z "vašimi". Kaj šele, da bi imeli vse radi! A vzdrževanje vsaj za silo prijateljskih odnosov z njegovimi najboljšimi prijatelji in najožjo družino (njegov brat ali sestra sta lahko koristna zaveznika) je nujno, če nočete, da prekmalu potoneta. Pa čeprav njegov najboljši prijatelj vedno poje vse, kar je v vajinem hladilniku, njegov oče še vedno hvali njegovo bivšo, njegova mama pa sitnari, zakaj vnuka še ni na poti. Sporom z njimi se raje izognite; še zdaleč ni nujno, da bo on potegnil z vami! In obratno.

9. mesto: stres
"Ljubezenski strokovnjaki" pravijo, da življenje v paru prej ali slej postane življenje v milnem mehurčku – ko vanj vdre resničnost, stvari lahko začnejo iti narobe. Težave v službi, finančne zagate, otroci iz prejšnjih zvez in "dediščina bivših" – stvari, ki jih eden ali oba vlečeta iz prejšnjih razmerij ... če jih omenimo le nekaj. Pritiski so veliki in vztrajni.


Tretji je odveč. © iStockphoto

 
8. mesto: "tretji človek"
Par sta dva. Dodatek tretjega pokvari vse. Če okoli njega ali okoli vas leta še nekdo, se kmalu priplazijo nezaupanje in sumničenja. Pa čeprav se ni zgodilo čisto nič. Konstrukti v glavah lahko nastanejo v minuti in ko tipka sms-je, ste že prepričani, da piše "ljubici". Vmešavanje tretjega naj bi bilo najhujše, kadar trikotnik nastane zaradi "bivše osebe".

7. mesto: neprijetne navade
Tudi nekoč tako hud objekt poželenja, s katerim zdaj živimo, nam ne more biti ves čas všeč – to vemo vsi. Nihče ne pravi, da on ni čudovit, a če je vseeno vedno več stvari, ki vas motijo, je čas za razmislek. Naj bodo njegove neprijetne navade še tako neumne in neznatne (govorjenje v spanju, puščanje umazanih nogavic v kotu, nespuščanje straniščne deske ...), možnosti, da uničijo idilo, vsekakor imajo. Saj vam bodo šle vedno bolj na živce in odkrivali boste vedno nove napake. A napake imata oba.

 

Preberite še:

6. mesto: rutina in zadostnost
Ko sta par že nekaj časa, vse skupaj postane zelo udobno in rutinsko. Nekega dne ugotovita, da sta bolj prijatelja kot ljubimca, saj je tudi seks zelo sam po sebi umeven, tak kot vedno in vse redkejši. Dokler ne postaneta eden za drugega oseba, zaradi katere se ne moreta dobivati (in seksati) z drugimi.

O še petih, najbolj zloglasnih "uničevalcih" pa berite v torek, 26. avgusta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.