Magazin
30 ogledov

Nesreče zapisane v zvezdah

Ameriški nevrokirurgi predvidevajo, da ima za šofiranje neugodno gensko zasnovo Žurnal24 main
Prometne nesreče so zapisane v zvezdah. Ribe dobijo največ kazni za prometne prekrške, tehtnice so najslabši vozniki, medtem ko se za volanom najbolje znajdejo levi.
 

Najslabši po številu kazni:

1. Ribi
2. Oven
3. Vodnar
4. Kozorog
5. Tehtnica
6. Bik
7. Škorpijon
8. Lev
9. Rak
10. Devica
11. Strelec
12. Dvojčka

Obsežna internetna raziskava je poskušala dokazati povezanost horoskopa in vozniških navad. Izsledki bi bili lahko zanimivi za zavarovalnice, ki so do sedaj voznike razvrščale glede na njihovo starost. V Severni Ameriki so tako vozniki, mlajši od 24 let, razvrščeni v visokorizično skupino, za razliko od leto dni starejših voznikov, ki so zaradi tega "prikrajšani" za večje kvote zavarovanja.

Sodeč po spletni raziskavi, ki se ukvarja z analizo zavarovalnih polic, so sposobnosti voznikov odvisne od nebesnega znamenja, v katerem so ti rojeni. In kakšni so izsledki? Ne sedite v vozilo, če za volanom sedi tehtnica ali oven. Leta sploh niso pomembna. Lee Romanow , predsednica spletne strani, ki je opravila raziskavo, je razkrila, katera nebesna znamenja so nagnjena k povzročanju prometnih nesreč in katera k zbiranju kazni za prometne prekrške. Velja omeniti, da je bila raziskava zares obsežna, zato je tudi toliko bolj verodostojna. Raziskovalci so uporabili podatke 100.000 voznikov za šest let nazaj.



"Pretresena sem nad izsledki, saj do sedaj nisem verjela v horoskop. Zdaj se bom raje usedla v avtomobil skupaj s 24-letnim levom kot s 25-letnim ovnom," je dejala Romanowa, ki je tudi avtorica knjige Car Carma, ki jo je napisala na osnovi omenjene raziskave.

Skupno najslabši:
1.
Tehtnice   – Vedno išče ravnotežje, težko sprejema hitre odločitve. V prometnih gnečah ni časa za neodločnost!

2. Vodnarji – so impulzivni vozniki, ki se težko obvladajo. Zaradi svoje netaktičnosti so pravi zbiratelji prometnih kazni.

3. Ovni  – so kot otroci, vedno dajo prednost sebi. V današnjem prometu takšen pristop pogosto privede do težav.

4. Ribi – Kot pravi sanjači na vsake toliko časa pozabijo, da sedijo za volanom. Na njihovo nesrečo je za vožnjo v resničnem svetu nujna popolna zbranost.

5. Škorpijoni – Maščevanje in samo maščevanje. Če kdaj na cesti naletite na škorpijona, bodite pripravljeni na preganjanje po ovinkih.

6. Biki – Nepopustljivi in trmoglavi. Pripravljeni so brez kančka zavesti narediti težke prekrške, kot je vožnja skozi rdečo luč.

7. Device – Obsedene so z malenkostmi. Močno bodo zavirale, da bi se izognile mački na cesti. V tem primeru bi povzročile tudi verižno trčenje, če je treba.

8. Kozorogi – Bolj kot samo potovanje jih zanima končni cilj. Menijo, da so prometni znaki namenjeni drugim, da bi oni prej prišli na cilj.

9. Strelci – Njihova največja težava je nagnjenost k tveganju, vendar pa le redko precenijo svoje sposobnosti. Znani so kot veliki "nakladači", zato med vožnjo tudi pogosto telefonirajo po telefonu.



Skupno najboljši:
1. Levi
– so velikodušni, zato si ne prilaščajo ceste. Ob tem se kot veliki egomanijaki trudijo na svojevrsten način biti vzorni vozniki.

2. Dvojčki – Med vožnjo so sposobni jesti, piti, brati časopis, govoriti in se šminkati. Dobesedno so dvojčki – eden je voznik, drugi pa sovoznik.

3. Rak – Do drugih udeležencev v prometu se obnašajo prijateljsko. Slaba stran je, da so nagnjeni k spremembam razpoloženja, zato bodo velikokrat potrobili brez pravega razloga.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.